Hlavní obsah

Sparta - Znojmo 5:4Ton zařídil hattrickem výhru Sparty nad Znojmem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Haman 0 : 1
23. Langhammer 1 : 1
26. Ton 2 : 1
29. Mojžíš 2 : 2
39. Erat 2 : 3
44. Ton 3 : 3
45. Švrček 3 : 4
54. Netík 4 : 4
63. Ton 5 : 4

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty zdolali v pátečním utkání 37. kola extraligy Znojmo 5:4 v prodloužení, když rozhodující branku vstřelil Petr Ton, autor hattricku a jedné asistence. Úřadující mistr se proti Orlům prosadil třikrát v přesilových hrách, přičemž v početní výhodě padla i rozhodující trefa.

Článek

Spartě stále chyběli zranění Petr Nedvěd a Štrba, Znojmo se musí vyrovnávat s absencemi beka Tesaříka a útočníků Dopity, Procházky a Kucharczyka. Pražané se tlačili od úvodu do útoku, ale ztroskotávali na brankáři Trvajovi. Jako první ho vyzkoušel Langhammer, neuspěli při průniku ani atakovaný Ton a v přesilovce s dorážkou Melichárek. Na druhé straně pálil zblízka do připraveného Duby Padělek.

Hosté se však v 12. minutě už z vedení radovali, když sparťanského gólmana překonal Haman. Vzápětí minul v dobré pozici branku hostující Selingr, na druhé straně vystřelil Sivek do Trvajových betonů. Orli přečkali i další oslabení a Trvaj pak v závěru úvodního dějství kryl i pokusy Tona a Melichárka.

Na začátku druhé části měli poprvé početní výhodu hosté, ale neprosadili se a navíc při ní přišli o útočníka Růžičku, který utrpěl krvavé zranění v obličeji. Sparta měla v početní výhodě lepší úspěšnost a v 24. minutě vyrovnala. Jareš pobyl na trestné lavici jen čtyři sekundy, když Langhammer tečoval mezi Trvajovy betony Vykoukalovu ránu od modré čáry. Za tři minuty už domácí vedli. Po Langhammerově akci dorážel do odkryté branky Ton.

Znojmo těžilo z přesilovky

Znojmo potom také těžilo z přesilovky, protože v 30. minutě od modré čáry srovnal stav obránce Mojžíš tvrdou střelou skrytou před Dubou za stínícími hráči těsně po konci trestu kapitána Ptáčka. Sparta sice byla častěji před Trvajem, ale Orli sázeli na protiútoky. Erat nejdříve v 31. minul branku, ale 55 sekund před koncem druhé třetiny po Seligrově přihrávce opět vrátil Znojmu vedení.

Sparta měla po nedovolených zákrocích Jareše a Bičánka na 15 vteřin výhodu hry pěti proti třem a v 45. minutě těsně po návratu prvního potrestaného na led nadvakrát překonal Trvaje Ton. Za 72 vteřin ale odpověděl přesnou střelou k pravé tyči Dubovy branky Švrček.

Pražané už hráli jen na tři útoky a do sestavy naskočil útočník Zelenka. Trvaje vyzkoušel Hromas, Sparta se pak sice neprosadila při Švrčkově vyloučení, ale v 55. minutě už smazal ztrátu Netík. Znojmo ubránilo nerozhodný stav i při dalším oslabení po trestu pro hráčskou lavici za příliš mnoho hokejistů na ledě. V nastavení už ale při Chvátalově trestu rozhodl Ton, který v čase 63:05 dovršil hattrick.

Sparta Praha - Znojemští Orli 5:4 v prodl. (0:1, 2:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Langhammer (Vykoukal), 27. Ton (Langhammer), 45. Ton (Tabaček), 55. Netík (Ton), 64. Ton (Netík) - 12. Haman (Plášek), 30. Mojžíš (Padělek), 40. Erat (Selingr), 46. Švrček (J. Svoboda). Rozhodčí: Turčan - Pešek, Šátava. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Diváci: 4763.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Jerofejevs, Tabaček - Netík, Vaic, Sivek - Ton, Langhammer, Melichárek - Mrňa, Dragoun, Hromas - Becker, Švagrovský, Podlešák - od 47. navíc Zelenka. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Chvátal, Kotaška, Mojžíš, Štach - J. Svoboda, Erat, Selingr - M. Růžička, Padělek, Demel - Beroun, Haman, Plášek - Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: