Hlavní obsah

Oceláři mají po dvou prohrách co napravovat

Hokejisty Třince a Litvínova čekají po středečním vzájemném zápase hned v pátek další extraligové bitvy. A oběma týmům v nich půjde o hodně. Oceláři se po nepovedeném startu na litvínovském ledě přesunuli jen do nedalekých Karlových Varů, kdežto Severočeši se po posunu ze dna na dvanáctou příčku tabulky pokusí uspět v Hradci Králové.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Samson Mahbod ve velké šanci před třineckou brankou

Článek

Třinečtí mají opravdu co napravovat. V minulých dvou zápasech vyšli úplně naprázdno, když po domácí prohře s Vítkovicemi (2:3) padli i na severu Čech (2:5). V Litvínově se představili podruhé během šestnácti dní, na výhru 3:2 z počátku února ale nenavázali. A kvůli tomu přišli i o unikátní třináctizápasovou vítěznou sérii v duelech s Litvínovem, trvající takřka tři a půl roku.

Zatímco v předešlém souboji na severočeském ledě dosáhl třinecký kanonýr Martin Růžička na metu 250 vstřelených gólů v součtu české extraligy a reprezentace (242+8), tentokrát neměli Oceláři sebemenší důvod ke spokojenosti.

„Bohužel jsme brzy prohrávali o tři branky, což asi rozhodlo. Pak jsme chtěli lépe forčekovat a bruslit, snížili jsme na 2:3 z našeho pohledu," připomněl asistent trenéra Marek Zadina průběh zápasu. Naděje na obrat dlouho nevydržela. „Zlomovým momentem pak byl čtvrtý inkasovaný gól, takže jsme se už k zásadnímu náporu nedostali," uznal Zadina, že Třinec nepotvrdil roli favorita z pozice obhájce extraligového titulu.

Zajímavosti bylo, že za Litvínov nastoupil obránce Patrick Kudla, který na začátku sezony bojoval o místo v třinecké hokejové organizaci. A patřil nyní ke strůjcům litvínovského vítězství. „Především hledím na naše současné hráče a náš tým, zápas zhodnotíme komplexně," konstatoval třinecký asistent.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Veliký závar před třineckou brankou gólem neskončil

Po skalpu mistra na led finalisty Ligy mistrů

Jestliže je cílem Ocelářů přetrhnout v Karlových Varech minisérii porážek, Litvínovští naopak pojedou do Hradce Králové s předsevzetím navázat na skalp Třince. Po mistru extraligy se poměří s finalistou Ligy mistrů, což je další výzva.

„Proti Třinci jsme začali dobře, ale neměli bychom opomenout, že ve druhé třetině tam byla z naší strany katastrofální pasáž. Soupeř nás dostal pod tlak a snížil na rozdíl jediného gólu," analyzoval litvínovský asistent trenéra Jindřich Kotrla.

Na rozdíl od nedávného selhání ze závěru zápasu proti Mladé Boleslavi Litvínovští neklesli do kolen a uhájili tři body. „Takticky jsme zvládli hru ve středním pásmu. To je pro nás pozitivní poznatek pro utkání v Hradci Králové," uvedl Kotrla.

Právě bitvy s týmem Mountfieldu mohou být také klíčovým aspektem ve snaze Litvínova o uhájení extraligové příslušnosti. Po pátečním vystoupení na východě Čech a nedělním domácím soubojem s Energií Karlovy Vary následuje už v úterý 25. února dohrávka mezi Litvínovem a Hradcem Králové.

Znamená to tedy, že Litvínovští mají při současném shodném počtu 51 bodů s Kladnem a Pardubicemi ještě jeden zápas k dobru oproti celkům na třináctém a čtrnáctém místě tabulky.

Reklama

Související témata: