Hlavní obsah

Pardubice - Ústí n. Labem 3:2Pardubice v souboji týmů z konce extraligy porazily Ústecké Lvy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Pazourek 0 : 1
19. Blažek 1 : 1
25. Špirko 1 : 2
54. Tvrdík 2 : 2
65. Blažek 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 38. extraligovém kole Ústí nad Labem 3:2 po samostatných nájezdů a po dvou předcházejících porážkách tak bodovali. Severočeši však dokázali i ve druhém vystoupení v pardubické ČEZ Areně neprohrát v normální hrací době. Zápas rozhodl úspěšně proměněným nájezdem Tomáš Blažek, který byl i autorem první branky domácích.

Článek

Utkání nemělo valnou úroveň a odpovídalo postavení obou týmů v tabulce, Ústí  bylo před jeho začátkem poslední, Pardubice jsou předposlední. Domácí trenéři měli už k dispozici uzdraveného kanonýra Sýkoru, ale ani jeho přítomnost týmu příliš nepomohla.

Hosté začali bez respektu a i díky početní výhodě ve druhé minutě se dostali rychleji do tempa. Hráči Moelleru se jen zvolna rozehrávali a šance Cetkovského v páté minutě byla na dlouhou dobu z jejich strany jedinou. Severočeši poznali, že domácí nejsou ve své kůži a neustále se tlačili do útočného pásma. V 17. minutě se ujali vedení, když dvě vteřiny před návratem Puchera z trestné lavice otevřel skóre Pazourek. Domácí ale stačili do první přestávky vyrovnat. Postaral se o to Blažek dvanáct vteřin před sirénou.

Diváci domácí hráče vypískali

Po přestávce se zdálo, že domácí konečně začnou produkovat "svůj" hokej, úvodní minuty druhé třetiny tomu nasvědčovaly, ale nic z toho nebylo. Pardubičtí hráči velmi rychle spadli do trápení a z hlediště, které bylo na pardubické poměry dost prořídlé, se začal ozývat pískot. Platilo to i při domácí přesilovce, kterou hosté dokázali ve vlastním oslabení zúročit ve svůj prospěch. Ve 26. minutě se ve skrumáži před Lašákem prosadil Špirko.

Laciná branka ještě více otřásla psychikou domácích, kterým se nic nedařilo a nepomohl ani návrat Sýkory k Rolinkovi a Tvrdíkovi. V samotném závěru druhé třetiny opět při vlastním oslabení mohl unikající Novák náskok Ústeckých Lvů zvýšit, ale Lašák se nenechal přelstít a pravým betonem šanci zneškodnil.

Pardubicím se přeci jen podařilo vyrovnat

Ve třetí třetině se hráči Moelleru přece jen trochu začali prosazovat, ale jejich hře chyběla přesnost. Hosté zpřesnili obrannou hru a kontrolovali průběh. Domácí se nemohli dostat do vyložené šance a s blížícím se závěrem třetiny se v jejich hře objevovala stále větší nejistota. V 55. minutě se jim ale přece jen podařilo vyrovnat, když Tvrdíkova střela od modré čáry prošla za Přikrylova záda. Následné vyloučení Haška nabídlo pardubickému celku šanci otočit skóre, ale přesilovka byla uspěchaná, a tak se v ní domácí ani nedostali k ohrožení ústecké branky.

Zbrklost a přemíra snahy rozhodnout utkání vedly domácí k chybám a v 59. minutě jen Lašákův reflex zmařil tutovou šanci Šaffera. Souboj tak dospěl k prodloužení. V něm měl obrovskou šanci v 63. min. hostující Nedorost, ale před Lašákem v rozhodující fázi upadl. V samostatných nájezdech dlouho kralovali brankáři, rozhodl až v šesté sérii Blažek.

Moeller Pardubice - Slovan Ústečtí Lvi 3:2 po nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Blažek (Tvrdík), 55. Tvrdík, rozhodující sam. nájezd Blažek - 17. Pazourek (Pojkar), 26. Špirko (Novotný). Rozhodčí: Minář - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6913.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Kolář II, Nikolov, Posmyk, Linhart, Koma - Tvrdík, Rolinek, Blažek - Sýkora, Pucher, Hlinka - Kolář I, Koukal, Somík - Cetkovský, Starý, Ondřej. Trenéři: Šejba a Lubina.
Ústí nad Labem: P. Přikryl - Pojkar, Gýna, Zeman, Klobouček, Novotný, J. Evan - Čaloun, Pazourek, Hašek - Janků, T. Martinec, Šaffer - V. Novák, Špirko, M. Havel - Míka, A. Nedorost, Šagát. Trenéři: Votruba a M. Mach.

Reklama

Související témata: