Hlavní obsah

Výhru Sparty viděl z hlediště i Ručinský

PRAHA

Nečekaný host byl v hledišti při extraligovém utkání na Spartě. Vedle zraněné domácí hvězdy Petra Nedvěda seděl útočník St. Louis Martin Ručinský a diváky, kteří je zahlédli, napadlo, zda to není předzvěst příchodu olympijského vítěze do extraligy.

Článek

„Nejdu do Sparty, ani se nevracím do Litvínova. Mám z utkání s Dallasem poraněné rameno a část léčení, které se odhaduje na tři čtyři týdny, podstoupím v České republice. Zrovna jsem přiletěl, a tak jsem se šel podívat na hokej,“ vzkázal Ručinský, jenž v letošní sezóně v zámoří odehrál jen 24 zápasů.

V neděli večer viděl přesvědčivou výhru Sparty. „Pro sebedůvěru před cestou do Petrohradu na Super six to potřebujeme. Těší mě, že od mého návratu do branky po zranění pravidelně bodujeme, ale Třinec nebyl snadným soustem. Uklidnil nás až gól na 3:1, který byl rychlou odpovědí na snížení hostů,“ mínil brankář Tomáš Duba, jenž si v utkání připsal 38 zákroků.

„Udělali jsme důležité body proti soupeři, který je blízko nás v tabulce. Když jsme hned po Vánocích prohráli na Kladně, celý tým se zavřel do kabiny a hodně věcí se vyříkalo. Vyčistil se vzduch a hrajeme od té doby lépe,“ doplnil autor vítězné branky Tomáš Netík. Tvář nového lídra kanadského bodování Petra Tona zdobí plnovous. „Dokud se mi bude dařit, tak se neoholím,“ doplnil útočník, jenž má z posledních čtyř utkání bilanci 5+4.

Za Třinec musel chytat Lukáš Daneček, jenž byl jako rezerva reprezentace při MS dvacetiletých. Vzhledem k bolavým zádům Čechmánka i Vojtkově nataženým kolenním vazům šel v lize hned po návratu ze šampionátu do branky. „Trenér mi to oznámil v sobotu na tréninku. Měsíc jsem nechytal zápas. Bylo mi jasné, že budu mít na Spartě hodně práce, ale pět obdržených gólů je moc,“ připustil gólman hostů, jenž čelil 39 pokusům.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín