Hlavní obsah

Slávisté se proti Kladnu trápili především s Orctem

PRAHA

Mohli být znovu na špici extraligy, ale místo toho jim vedoucí České Budějovice unikají o dva body. Hokejisté pražské Slavie prohráli v dohrávaném utkání 38. kola s Kladnem 1:3, když jejich naděje na bodový zisk pohřbili dva hráči hostí - autor hattricku Martin Procházka a vynikající brankář Zdeněk Orct. Ten musel v zápase čelit pětačtyřiceti střelám, za svá záda ale pustil jen jedinou, a dostal se tak do ideální sestavy kola podle redakce Sport.cz.

Článek

Po zápase se na hlavu kladenského gólmana snášely ze všech stran přílivy chvály. „Přežili jsme velký nápor v úvodu, pak jsme ale dokázali hru vyrovnat. Chtěl bych pochválit všechny hráče za bojovnost a vyzdvihnout mimořádný výkon Zdeňka Orcta,“ řekl na tiskové konferenci asistent kladenského trenéra Petr Kasík. „Byl to především souboj naší ofenzívy s hostujícím brankářem Orctem,“ přidal se jeho protějšek Jiří Kalous.

Sestava 38. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Z. Orct (Kladno - potřetí v sestavě kola) - Jan Hanzlík (Sparta - 2), F. Novák (Č.Budějovice - 2) - Martin Procházka (Kladno - 2), V. Hübl, L. Květoň (oba Č. Budějovice).

„Ori má teď neskutečnou fazónu,“ vysekl Orctovi poklonu i jeho poslední sok, brankář Slavie Adam Svoboda. „Taky rozhodlo, že jsme dostali dva takové nešťastné góly. Jednou do toho Martin Procházka se štěstím plácnul, podruhé tam Paterovi nesedla střela a Prochy byl včas na správném místě,“ rozebral Svoboda hlavní důvody pondělní porážky v rozhovoru pro Sport.cz.

V zápase vydržel bez inkasované branky sedmatřicet minut, ale namále měl už na začátku druhé třetiny. Střelu Bělohlava vyrazil nad sebe a puk padal za jeho záda, když se za ním na poslední chvíli vrhl. Nepřehlednou situaci musel dokonce řešit videorozhodčí. „Bylo to nešťastně tečované od našeho obránce. Šel jsem do rozkleku, vyrazil puk nahoru a ten pak spadnul vedle tyčky. Byl jsem si ale jistý, že nepřešel brankovou čáru,“ tvrdil Svoboda, jemuž dali za pravdu i sudí.

Beránek: Nejsme tým bez slabin

Slavia prohrála na domácím ledě tři poslední zápasy a mužstvo se trápí. „Chybí nám produktivita, nejsme schopni proměnit ani vyložené šance. Když nedáváme tolik branek, nesmíme jich tolik dostávat,“ zlobí se asistent Kalous. „Štěstí je k nám teď trochu otočené zády ale na to se nemůžeme vymlouvat. Pomoct si můžeme jenom sami, chce to být trpěliví. Zbytečně nefaulovat a často hráče soupeře dobruslovat,“ snaží se najít recept Svoboda.

„Byli jsme zvyklí doma vyhrávat, teď se nám nedaří tak, jak bysme si představovali. Je třeba se tím tolik nezabývat a soustředit se na návrat do herní pohody. Trochu se vytratilo předchozí nasazení a jednoduchost,“ myslí si kapitán Slavie Josef Beránek. Současný stav by naopak mohl mužstvo více nakopnout. „Myslet si, že jsme tým bez slabin, je blbost. Navíc liga je vyrovnaná a někdy se týmům daří a některé jsou zase v útlumu,“ nebere současný stav jako nějakou krizi.

Reklama

Související témata: