Hlavní obsah

Procházka: Teď už se nám dýchá lépe

PRAHA

V předchozím zápase vstřelil hattrick Pavel Patera, hned v následujícím kole na něj navázal věčný parťák Martin Procházka. Jeho tři góly rozhodly o extraligové výhře na ledě pražské Slavie a pomohly hokejistům Kladna k udržení vítězné série a vzestupu v tabulce. „Už kvůli fanouškům jsme si říkali, že musíme víc zabrat,“ říkal Procházka po pondělním zápase.

Článek

Proti Slavii jste se na začátku trápili, proč?

Začali jsme trochu ustrašeně, ale díky Zdeňkovi Orctovi jsme přežili nápor domácích v první třetině a pak už jsme se rozehráli. V Sazka Areně jsme dlouho nevyhráli a měli z toho asi respekt.

První třetina nevyšla, pak už se dařilo. Dělo se něco v šatně o přestávce?

Starší hráči si vzali slovo a zvýšili hlas. Taky jsme si říkali, že když se na nás přijelo podívat tolik fanoušků Kladna, tak musíme víc zabrat. V dalším průběhu se naše hra zlepšila, takže to mělo svou odezvu.

Jak byste popsal své tři góly?

Kluci mi to pokaždé dobře připravili a v takových okamžicích je to také hodně o štěstí. To jsem měl a spadlo to tam.

Ta druhá branka ale nevypadala jako sehraná akce, spíš Paterovi sjel puk..

Pavel to chtěl asi zamést do branky a já už nepočítal, že se vůbec k puku dostanu. Až na poslední chvíli jsem vyjel za brankářem a bekhendem to ještě trefil. Ani jsem nevěděl, jestli to vůbec půjde do branky. Celou akci rozjel výborně Ríša Diviš, že počkal s přihrávkou do poslední chvíle.

Minulý zápas dal hattrick Patera, teď vy. To byla skoro povinnost se mu vyrovnat?

To je opravdu otázka štěstí, kdy se to zrovna odráží ke mně. Někdy je to zase opačně. Třeba minulý zápas jsem měl asi pět střel a nepadlo tam nic.

Trenéři říkají, že duo Patera, Procházka se rozehrává až od listopadu. Takže to asi platí?  

Asi to tak vypadá, protože už je to několikátá sezóna. Ale já vůbec nevím, proč to tak je (směje se). Já se cítím dobře už od začátku sezóny.

S Pavlem Paterou se vám teď mimořádně daří, o to víc to asi těší...

Hrajeme spolu na ledě většinu času, oslabení i přesilovky. Prakticky je to každou sezónu tak, že podle našich výkonů se pak asi hodnotí i výkon týmu. Ale tohle je práce celého mužstva, všichni hrají opravdu dobře a bojují. To, že se daří nám dvěma - od toho na těch přesilovkách jsme.

Hodně vás teď drží i brankář Orct...

Určitě, to je kapitola sama o sobě. Myslím, že Zdeněk je pilíř celého našeho týmu a mužstvo drží. Proto se taky naše hra zvedá.

Po reprezentační pauze hraje Kladno skvěle, kde se vzal ten zlom?

My jsme se tehdy hrozně trápili, navíc jsme měli velkou marodku, mužstvo se dávalo těžko dohromady. Postupně se všichni uzdravovali a náš výkon se zvedal.

Konečně jste se dostali na desátou příčku zaručující předkolo play-off. Je to pro vás taková psychologická vzpruha?

Určitě se nám líp dejchá, snad to takhle bude pokračovat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice