Hlavní obsah

Znojmo - Třinec 6:0Brankář Trvaj a Dopita přivedli Znojmo k vítězství nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Plášek 1 : 0
36. Dopita 2 : 0
46. Kucharczyk 3 : 0
47. Erat 4 : 0
56. Selingr 5 : 0
57. Padělek 6 : 0

ZNOJMO

Výborný výkon brankáře Trvaje spojený s návratem uzdraveného Dopity do sestavy Orlů vynesl hokejistům Znojma nečekaně vysoké vítězství nad Třincem 6:0. Se silami vystačil Třinec po dvě třetiny, v závěrečném dějství ale zcela odpadl. Znojemský brankář Trvaj si udržel potřetí v letošní sezóně čisté konto.

Článek

Orlům se dokonale vyvedl vstup do utkání. Už ve druhé minutě stačil Hamanovo nahození před branku brankář Třince Novotný vyrazit pouze před sebe a volný Plášek kotouč doklepl do sítě. Třinec po inkasované brance zrychlil tempo, z bleskových protiútoků se dostával sice často k zakončení, Trvaj ale stačil všechny střely s přehledem a klidem pochytat. Aktivně si počínal zejména třinecký útočník Štefanka, ale ani on nenašel přesnou mušku.

Od druhé třetiny Znojmo srovnalo krok, místy se dostalo i do tlaku, který ale nedokázalo dlouho využít. Také brankář Třince Novotný odolával náporu soupeře, kryl několik vyložených šancí. Podruhé kapituloval ve 37. minutě při přesilovce Znojma. Obránce Bičánek našel volného Dopitu, jehož první střelu ještě brankář Třince vyrazil, na dorážku už ale nestačil reagovat.

Místo snahy o vyrovnání v poslední třetině Třinec zcela odpadl a dravě hrajícímu a bojovnému Znojmu nestačil. Signál k závěrečnému náporu dal ve 42. minutě Demel, jenž po úniku a střele přes obránce trefil tyčku třinecké branky. O tři minuty později se dostal do šance Dopita, kterému ale v rozhodující chvíli při pokusu o blafák kotouč odskočil z hole.

Po rychlých akcích ale Znojmo v rozmezí dvou minut definitivně rozhodlo dvěma góly z hokejek Kucharczyka a Erata o svém jednoznačném vítězství. Třinec v závěru zcela ztratil koncentraci, chybami v obraně nabídl Selingrovi a Padělkovi vstřelit další dva góly a ze Znojma si odvezl debakl.

Znojemští Orli - Oceláři Třinec 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. Plášek (Haman), 37. Dopita (Bičánek), 47. Kucharczyk (A. Padělek), 48. Erat (Švrček), 57. Selingr (Erat), 58. A. Padělek (Bičánek). Rozhodčí: Fraňo - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 2367.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Švrček, Chvátal, Bičánek, Kotaška, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, A. Padělek, Demel - Beroun, Haman, Plášek. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Třinec: M. Novotný - Sekeráš, Malec, Výtisk, D. Seman, Kroupa, Pácal, od 41. navíc Andersons - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - od 41. navíc Hrňa, Kolusz, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata: