Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Litvínov 0:2V severočeském derby vyhrál Litvínov na ledě Ústeckých Lvů 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Bahenský 0 : 1
59. Tomas 0 : 2

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem prohráli v severočeském derby 39. kola extraligy na domácím ledě s Litvínovem 0:2. Vítězný gól vstřelil v polovině utkání Zdeněk Bahenský, pojistku přidal v samotném závěru do prázdné branky Roman Tomas. Litvínovský gólman Petr Franěk vychytal premiérové čisté konto v této sezóně.

Článek

Oba celky nastoupily do zápasu bez čtyř hráčů základních sestav. Zápas začal oboustranně v rychlém tempu, se střelou litvínovského Brandy si ústecký brankář Přikryl poradil, stejně jako na druhé straně jeho protějšek Franěk s pokusem Šaffera. Na začátku 12. minuty vytěsnil Přikryl nad branku dorážku Trávníčka, vzápětí zlikvidoval Franěk pohotový příklep Haška. Oběma celkům se příliš nedařily přesilovky a úvodní dějství tak skončilo bez branek.

Druhou třetinu odstartovaly střelecké pokusy Brandy a domácího kapitána Nováka, se kterými si však brankáři poradily. Domácí Lvi pak zvýšili tlak v obranném pásmu soupeře. Střela Šaffera těsně minula branku Litvínova, ve které neskončila ani dorážka Pazourka. Uplatnilo se tak otřepané nedáš - dostaneš, když po rychlém protiútoku našel Benda před ústeckou brankou nekrytého Bahenského, který ve 30. minutě prostřelil Přikryla. Za další dvě minuty mohl vedení Litvínova pojistit kapitán Reichel, ale na Přikryla nevyzrál. Ústí bojovalo, ale v koncovce jeho hráči selhávali.

Závěrečnou třetinu začal lépe Litvínov, domácí naproti tomu nevyužili ve 48. minutě více než půlminutovou přesilovku pět na tři. V 55. minutě zlikvidoval Přikryl gólovou dorážku Brandy, Litvínov přesto kontroloval závěr zápasu. V času 59:08 odjel ústecký brankář Přikryl na střídačku, domácí ve snaze o vyrovnání hráli power play, ale 23 sekund před závěrečnou sirénou pečetil výhru Litvínova Tomas střelou do prázdné branky po přihrávce Bendy.

Slovan Ústečtí Lvi - Litvínov 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Bahenský (Benda), 60. Tomas (Benda). Rozhodčí: Pešina - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4750.
Ústí nad Labem: Přikryl - Pojkar, Gýna, Zeman, Klobouček, Michael Procházka, J. Evan, Sláma - Čaloun, Pazourek, Hašek - Janků, T. Martinec, Šaffer - V. Novák, Špirko, M. Havel - F. Mrázek, A. Nedorost, Šagát. Trenéři: Votruba a M. Mach.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Kubát, O. Poživil, Punčochář, Skuhrovec, Vobořil, Stříteský, Tůma - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Benda, Bahenský, Tomas - Jánský, Rindoš, Trávníček. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice