Hlavní obsah

Č.Budějovice - Karlovy Vary 0:1Po bezbrankové bitvě na jihu Čech zvládly lépe nájezdy K. Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Melenovský 0 : 1

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v úterním 39. kole extraligy Karlovým Varům po samostatných nájezdech, když v předcházejících 65 minutách hry branka nepadla. K rozuzlení nestačila ani základní série tří samostatných nájezdů, po níž byl stav 2:2, v páté sérii pak definitivně rozhodl útočník Marek Melenovský.

Článek

Téměř polovinu úvodního dějství odehráli Jihočeši v oslabení, když po zbytečných přestupcích usedli za katr postupně Kůrka, Frolo, Toman a Vydarený. Karlovarští se však během čtyř přesilovek prakticky k ničemu nedostali, jedinou vážnější šanci měl Melenovský, jenž střelou z voleje po přihrávce od Procházky trefil pouze brankáře Cháberu. Při hře pět na pět se domácí zkonsolidovali a několikrát ohrozili brankáře Sáblíka. Nejprve Brabenec tečoval střelu Bolfa od modré čáry, poté Gřegořek přejel útočnou modrou a vyslal jedovatou ránu a nakonec Sailer pálil z levého kruhu, ale kotouč neprošel klubkem hráčů.

Hned při prvním střídání prostředního dějství nabruslil před budějovickou klec Košťál, byl faulován Frolem, který přisedl na trestnou lavici k Vydarenému a Západočeši měli před sebou 75 vteřin dlouhou výhodu pět na tři. Vypracovali si však jedinou příležitost, když Kraft šikovně našel kapitána Skuhravého, ale ten zcela sám před Cháberou neuspěl. Lapačka domácího gólmana stylově zasáhla také o pár minut později po ráně beka Němce od modré čáry.

Do třetice se Chábera vyznamenal ve 27. minutě poté, co Kumstát vystihl Sičákovu rozehrávku a posunul kotouč před branku najíždějícímu Skuhravému. Akrobatický zákrok budějovického gólmana byl jako ze říše snů. Přesně v polovině utkání rozvinuli bleskovou akci Jihočeši. Spolupráce Tomana, Hübla, Tomana a Brabence však skončila u Sáblíka. Závěr třetiny patřil domácím, kteří uzavřeli soupeře v jeho pásmu, ale zakončit nedokázal Mertl ani Sailer.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupily oba týmy s velkou snahou rozhodnout. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou, ale recept na brankáře postupně nenašli domácí Hübl ani hostující Procházka s Kristkem. Jihočeši postupně zvyšovaly tlak, ale důrazná obrana Karlových Varů jim toho moc nedovolila. Výjimkou byla pouze Mertlova střela z těsné blízkosti v 54. minutě.

Dvě minuty před sirénou se ocitl před Cháberou osamocený Skuhravý, ale ani on nedal. V posledních vteřinách nepropasírovali puk za Sáblíka ani Novák s Vakem. V prodloužení Gřegořek prokličkoval až před karlovarskou klec, ale zblízka přestřelil. Za sražení Sailera potom šel za katr Mudroch, hosté však v oslabení přežili. O výsledku rozhodl až při desátém samostatném nájezdu Melenovský.

Mountfield Č. Budějovice - Energie Karlovy Vary 0:1 po sam. nájezdech
Branka: rozhodující sam. nájezd Melenovský. Rozhodčí: Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4941.
České Budějovice: Chábera - Frolo, Gřegořek, Sičák, Bolf, Toman, F. Novák, Mucha, Vydarený - Hudec, Mertl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Kuchejda, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Grof, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Pech, Bílek - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Dej, Kraft, Skladaný. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice