Hlavní obsah

Hokejisty Plzně posílil z farmy Columbusu Lotyš Redlihs

Hokejisty Plzně posílil lotyšský obránce Jekabs Redlihs, který se s klubem dohodl na angažmá do konce sezóny. Pětadvacetiletý zadák působil dosud na farmářských týmech Columbusu v Syracusách v nižší AHL a Elmiře v ECHL. Uvedly to oficiální internetové stránky plzeňského klubu.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

"S Columbusem máme díky našemu bývalému hráči Milanu Tichému velmi dobré vztahy, takže jsme se rozhodli angažovat hráče, který by měl být podle referencí posilou pro naši obranu, což však ukáže až čas," řekl serveru prezident Lasselsbergeru Tomáš Král. "Vzhledem k současnému trhu s hráči, speciálně obránci, není snadné kvalitního beka získat."

Bývalý hráč lotyšského celku Metalurgs Liepaja působil v zámoří od roku 2001. Nejdříve nastupoval jednu sezónu v EJHL za New York Apple Core, čtyři roky pak strávil čtyři roky v univerzitní soutěži NCAA v dresu Boston Terriers.

Columbus Redlihse draftoval v roce 2002 ve čtvrtém kole jako celkově 119. hráče v pořadí. V nižší AHL hrál od roku 2006. Za Syracuse má v této sezóně na kontě 13 utkání a tři body za gól a dvě asistence. Převážně však nastupoval za Elmiru v ECHL, kde nasbíral v 21 duelech čtyři asistence.

Reklama

Související témata: