Hlavní obsah

Č.Budějovice - Slavia 3:2Budějovice porazily Slavii a zvýšily svůj náskok v čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Květoň 1 : 0
25. Sup 1 : 1
38. Hübl 2 : 1
46. Bednář 2 : 2
65. Šimánek 3 : 2

PRAHA-tv

Hokejisté Českých Budějovic zůstanou i po 40. kole O2 extraligy v čele nejvyšší domácí soutěže. Ve čtvrtečním předehrávaném utkání totiž porazily na vlastním ledě nejbližšího pronásledovatele v tabulce pražskou Slavii 3:2 po samostatných nájezdech. Na špici soutěže zvýšily před pražským týmem náskok na čtyři body.

Článek

Už v úvodních vteřinách se neohroženě vydal ke slávistické brance Sailer, ale Svoboda si s jeho střelou poradil. V šesté minutě už po bleskové akci domácí vedli. Hübl poslal prudkou přihrávku doprava na Tomana, a ten vrátil puk před branku najíždějícímu Květoňovi, kterému stačilo jen tečovat puk do odkryté klece. Po chybné Tomanově přihrávce mohl odpovědět Bednář, jeho střelu vytěsnil Turek lapačkou.

V desáté minutě zase při vlastním oslabení mířil dopředu Sup, domácí obránci jej zpacifikovali na poslední chvíli. Nebezpečná byla i šance Červenky, jenž se snažil domácího gólmana překvapit po objetí branky. Budějovičtí si mohli vypracovat větší tlak při další přesilové hře, jenže Vydareného dělovka akorát trefila parťáka z obrany Tomáše Frola.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA ON-LINE NA SPORT.CZ
Č. Budějovice - Slavia Praha 3:2 po sam. nájezdechon-line

Slavia vyrovnala v 26. minutě, kdy si na Ratajovu přihrávku mezi kruhy najel Sup a švihem nedal Turkovi šanci. V polovině zápasu mohli jít hosté dokonce do vedení, ale Červenka nejprve zblízka přestřelil a pokus Vondrky Turek zlikvidoval. Domácí přidali a tvrdý střet Frola na Klepiše ukázal, kdo je v Budvar Areně pánem.

K vidění byly i nadále slušné útočné akce na obou stranách. Šimánek před Svobodou přestřelil, střele Hrušky vystavila stop Turkova lapačka. Po vyloučení Drtiny se Budějovice dostaly opět do vedení. Minutu před druhou přestávkou vyrazil Svoboda střelu Gřegořka před zcela volného Hübla a pro něj už nebyl problém dopravit puk do branky.

V nájezdech kraloval Šimánek

Slávisté vtrhli do třetí části se snahou co nejdříve vyrovnat a Hlavačka a po něm Hruška orazítkovali tyče Turkovy branky. V 47. minutě vzal na sebe při parádní akci zodpovědnost Bednář, když si vybruslil z rohu, udělal kličky obránci i brankáři, a srovnal na 2:2. Od 54. minuty navíc hrála Slavia více než minutu přesilovku pět na tři a Hruška dvakrát po sobě dorážel u pravé tyčky. Turka však nepřekonal.

V závěru ještě Slávisté zatlačili domácí tým do defenzívy, ale ke změně skóre už to v normální hrací době nevedlo. Prodloužení patřilo Budějovickým, po hezké přihrávce Kotrly trefil Vydarený tyčku. V závěru byl po souboji u zadního mantinelu vyloučen Žižka a Mountfieldu se naskytla přesilová hra. Gól už ale nepadl a o vítězi rozhodly nájezdy.  Dvakrát se blafákem do bekhendu blýskl Šimánek, Turka překonal jen Rataj.

Mountfield Č. Budějovice - Slavia Praha 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. L. Květoň (Toman), 39. V. Hübl (Gřegořek), rozhodující sam. nájezd Šimánek - 26. Sup (Rataj), 47. Bednář (Červenka). Rozhodčí: Turčan - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 6200.
České Budějovice: Turek - Frolo, Gřegořek, Bolf, Vydarený, Toman, F. Novák, Mucha - Hudec, Mertl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Kuchejda, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Slavia Praha: A. Svoboda - Sloboda, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Drtina, Němeček, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Klepiš, Holec, Doležal. Trenéři: Vl. Růžička st. a Kalous.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín