Hlavní obsah

Znojmo - Litvínov 2:3Znojmo podlehlo v důležitém souboji Litvínovu 2:3 v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Benda 0 : 1
38. Demel 1 : 1
44. Jenáček 1 : 2
50. Beroun 2 : 2
65. Jenáček 2 : 3

ZNOJMO

Až po samostatných nájezdech prohráli v duelu 40. kola extraligy hokejisté Znojma na domácím ledě s Litvínovem 2:3, když rozhodující vítěznou branku hostů vstřelil Martin Jenáček. Litvínov dvakrát vedl, houževnatě hrající Orli stačili pouze dvakrát vyrovnat, v nájezdech ale vyšli zcela naprázdno.

Článek

Litvínov vstoupil do zápasu mnohem aktivněji, k důrazu v osobních soubojích přidal i rychlou kombinační souhru. Znojmo naopak hledalo v úvodní části hry svou tvář. Sice úporně bránilo, ale k protiútokům jej agresivní soupeř příliš často nepouštěl. Nátlakovou hru Litvínov zužitkoval už po šesti minutách, když po Lukešově přihrávce od modré čáry využil zaváhání brankáře Trvaje pohotově Benda, který bekhendem doklepl kotouč do sítě.

O dvě minuty později mohl vyrovnat Demel, ale jeho pokus o zasunutí kotouče brankář Franěk vystihl. Hned z protiútoku se ocitl v šanci Lukeš, který však mířil jen do dobře postaveného znojemského brankáře. Domácí hokejisté postupně srovnali krok, zpřesnili hru a k získání převahy jim napomohla i častá vyloučení soupeře.

I když si Znojmo vytvářelo v přesilovkách tlak, dlouho nedokázalo vyzrát na pozorně chytajícího Fraňka. Ten kapituloval až ve 39. minutě, když zasedl na trestnou lavici Trávníček, jenž k dvouminutovému trestu ještě dostal za udeření soupeře hokejkou ještě desetiminutový trest. Střelu obránce Bičánka srazil do sítě Demel, rozhodčí Šindler ale uznal branku až po konzultaci s videorozhodčím.

Ve 45. minutě po chytré Kubinčákově přihrávce z rohu kluziště Jenáček střelou do odkrytého rohu znojemské branky vrátil Litvínovu jednobrankový náskok. Po inkasované brance ještě Znojmo přestálo bez úhony hru v oslabení, postupně Orli vystupňovali tempo a v 51. minutě obránce Kotaška připravil šanci Berounovi, jenž přehodil brankáře Fraňka a vyrovnal. V závěrečné minutě normální hrací doby mělo Znojmo krůček k rozhodujícímu gólu, Kucharczykovi i Eratovi ale chyběla v koncovce kromě klidu i přesnost.

V samostatných nájezdech se v základní sérii po třech možnostech na obou stranách neprosadil žádný střelec. Rozhodnutí padlo až ve čtvrtém kole: nejdříve domácí Selingr vyšel naprázdno a po něm Jenáček blafákem překonal Trvaje a zajistil Litvínovu druhý bod navíc.

Znojemští Orli - Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Demel (Bičánek), 51. Beroun (Kotaška) - 6. Benda (Lukeš), 45. Jenáček (Kubinčák), rozhodující sam. nájezd Jenáček. Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:7, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2793.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Švrček, Bičánek, Chvátal, Mojžíš, Kotaška - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, A. Padělek, Demel - Beroun, Haman, Plášek. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Kubát, Punčochář, O. Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Benda, Tomas, Bahenský - Sklenička, Rindoš, Trávníček. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: