Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Liberec 4:1Ústí nad Labem zaskočilo Liberec, zvítězilo 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pazourek 1 : 0
23. Víšek 1 : 1
38. Janků 2 : 1
47. Špirko 3 : 1
58. Mrázek 4 : 1

Hokejisté Slovanu Ústečtí Lvi se postarali o největší překvapení 40. extraligového kola, když na domácím ledě porazili favorizované Bílé Tygry z Liberce 4:1. I přes vítězství zůstává Ústí nad Labem posledním celkem tabulky, Liberec je třetí.

Článek

Oba týmy začaly zápas opatrně a v poklidném tempu. První střelu vyslal na ústeckého brankáře Zikmunda Hunkes, ovšem bez efektu. O minutu později ujel podél mantinelu domácí Janků, přihrál Pazourkovi, který střelou švihem překonal Pince a přivedl Lvi do vedení.

Po vyloučeních Krsteva a Jiruše nevyužili domácí 29 sekund dlouhou přesilovku pět na tři; Pinc si se střelami z dálky poradil, stejně jako Zikmund s bombou Zíba. Liberecký brankář se ve zbytku první třetiny vyznamenal po střelách domácího kapitána Nováka a dorážce Mrázka.

Do druhé části vstoupili lépe Bílí Tygři, na začátku 24. minuty přihrál Dušek od zadního hrazení Víškovi, jeho střela po ledě skončila v ústecké brance a bylo vyrovnáno. Domácí se z branky brzy oklepali, ubránili se dvěma přesilovkám a při vyloučení Čalouna projel kapitán Novák v oslabení celým kluzištěm, ale Pince nepřekonal.

Už tak rozsáhlou ústeckou marodku pak rozšířil zraněný obránce Pojkar, kterého ve zbytku zápasu zastoupil útočník Nedorost. Na začátku 39. minuty liberecká obrana doslova odevzdala puk Janků, který střelou o tyčku přivedl Ústí znovu do vedení.

Na začátku třetí třetiny se domácí ubránili při vyloučení Mrázka a poté šli třikrát do čtyř Liberečtí. Na konci 48. minuty potrestali domácí vyloučení Zíba, když Martinec našel před brankou volného Špirka, jenž vstřelil třetí branku Lvů. Ústí poté drželo náskok aktivní hrou, hosty naopak v případném tlaku zbrzdilo vyloučení Žabky.

Na konci 56. minuty ujel Mrázek, kterého v brankové šanci fauloval Rýgl a rozhodčí Kubeš nařídil trestné střílení. To však sám postižený hráč nevyužil. Necelé tři minuty před koncem vsadil liberecký trenér Gregor na hru bez brankáře a na konci 59. minuty pečetil překvapivou výhru nováčka Mrázek střelou do prázdné branky po přihrávce Čalouna.

Slovan Ústečtí Lvi - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Pazourek (Janků), 39. Janků (Klobouček), 48. Špirko (T. Martinec), 59. F. Mrázek (Čaloun) - 24. Víšek (Dušek). Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:5, navíc Jiruš (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3971.
Ústí nad Labem: Zikmund - Pojkar, Gýna, Zeman, Klobouček, Zukal, Evan - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, Šaffer - V. Novák, Špirko, M. Havel - Šagát, A. Nedorost, Hašek. Trenéři: Votruba a M. Mach.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Žabka, Zíb, Rýgl, Holub - Vantuch, Kašpařík, Pletka - Krstev, Dušek, Víšek - Bartovič, Šachl, S. Procházka - Rapáč, Špaček, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice