Hlavní obsah

Kladno - Třinec 5:0Kladno porazilo Třinec 3:0, zřejmě však vyhraje kontumačně 5:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Čurilla 1 : 0
18. Horna 2 : 0
59. Gardoň 3 : 0

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 40. extraligovém kole Třinec přesvědčivě 3:0, výhra však bude po pravděpodobné kontumaci výsledku v jejich prospěch ještě vyšší. Za hosty totiž nastoupil útočník Peter Barinka, který v probíhající sezóně do 40. kola už jednou zasáhl - v předehrávce 27. listopadu ještě v dresu Zlína pomohl k výhře na ledě pražské Sparty, tehdy si dokonce připsal asistenci.

Článek

V pátečním dění dali Kladenští zapomenout na prohru v Pardubicích v minulém utkání, která přetrhla jejich skvělou sérii, díky níž se stali nejlepším týmem třetí čtvrtiny soutěže. Kladenský hokejový podvečer nabídl dva hrdiny: před zahájením zápasu převzal domácí kapitán Pavel Patera křišťálový puk za 250 vstřelených gólů v extralize a reprezentaci, které u jeho jména eviduje Deník Sport, přestože jiné zdroje mu dosud napočítaly teprve 249 branek, a druhým oslavencem byl jeho spoluhráč Tomáš Horna. Ten předvedl ukázkový gól.

Středočeši nastoupili proti soupeři sebevědomě s očividnou vírou ve vítězství. Třinec jim splnění tohoto cíle v první dvacetiminutovce hodně usnadnil dvěma hrubými chybami. Nejdříve Čurilla využil minelu Sekeráše, jenž špatně rozehrál, a domácí pravé křídlo čtvrté útočné řady neomylně poslalo puk do vzdálenějšího horního rohu Vojtkovy svatyně.

Za Moravany mohl z ojedinělé akce vyrovnat Moravec, ale domácí brankář Orct byl na místě. Těsně před koncem úvodní části hry přišla zřejmě nejkrásnější akce na kladenském ledě v této sezoně. Po chybné rozehrávce hostů ve středním pásmu se k puku dostal Horna, dojel až před hostujícího gólmana, těsně před ním překvapivě zastavil, udělal otočku a bekhendem vsítil druhý a zároveň vítězný gól svého celku.

Oceláři sice ve druhé části hry evidentně zvýšili obrátky, ale kladenská defenziva v čele s vynikajícím Orctem pracovala na jedničku. Kladno se spoléhalo hlavně na rychlé brejky. Bělohlav jel po úniku zcela osamocen, ale proti Vojtkovi neuspěl a stejně dopadl ze stejné situace i ve třetí třetině.

Kladenské hráče však nemuselo jeho zaváhání bolet, protože si dokázali podržet nejen tři cenné body, ale zároveň umožnili své brankářské jedničce vychytat čtvrtou nulu v sezóně. Konečný výsledek podtrhl deset vteřin před koncem zápasu při hře Třince bez brankáře Gardoň, jenž dovezl puk do prázdné branky.

Geus Okna Kladno - Oceláři Třinec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 3. Čurilla, 19. Horna, 60. Gardoň (Gulaš). Rozhodčí: Jeřábek - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 5:5, navíc Vojtek (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2912.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Ševc, Šmach, Trončinský, M. Štěpánek - Diviš, Patera, Martin Procházka - Gulaš, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Čurilla, Z. Nedvěd, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Kroupa, D. Seman, Výtisk, Pácal, Malec - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Polanský, Skořepa, Pavelek - Korhoň, Kolusz, Steber. Trenéři: Kopřiva, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Třinec - Pardubice 0 : 0 20. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články