Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 4:5Karlovy Vary prohrály gólové dostihy s Pardubicemi až v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Grof 1 : 0
6. Starý 1 : 1
21. Cetkovský 1 : 2
27. Somík 1 : 3
28. Mudroch 2 : 3
32. Melenovský 3 : 3
39. Procházka 4 : 3
49. Pucher 4 : 4
65. Pucher 4 : 5

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli ve 40. extraligovém kole s Pardubicemi 4:5 po samostatných nájezdech, když jediným úspěšným střelcem z celkem osmi penaltových exekutorů byl hostující Peter Pucher. Pardubice se tak vrátily na 12. příčku, z níž ztrácí na desáté Znojmo šest bodů, ale mají dva zápasy k dobru.

Článek

Páteční přetahovanou začali lépe domácí. Jako první vyzkoušel pardubického brankáře Lašáka Košťál, po té ho zkoušel překonat bekhendem Kristek a na začátku třetí minuty už domácí vedli - po akci Skladaného s Dejem a vyražené střele se trefil Grof. Ještě v téže minutě měl šanci zvýšit Kumstát, ale napálil pouze Lašákovu hruď. Pak Moeller zapnul a již v sedmé minutě vyrovnal Starý. Ve 12. minutě Lašák s problémy vyrazil střelu Bílka a vzápetí si poradil s pokusem Košťála. Od konce 14. minuty musela být hra na deset minut přerušena, když Grofovu ránu nevydrželo plexisklo. V závěru první části kryl Sáblík jedovku Cetkovského.

Cetkovský však zůstal při chuti i po první přestávce a ve 22. minutě, po té, co Pucher zpoza branky vybruslil oblouček před karlovarskou svatyni, dostal dorážkou hosty do vedení. Ve 26. minutě se ocitl v šanci Milan Procházka, ale nevyrovnal a krátce na to Sáblík neudržel v lapačce ránu Nakládala a Cetkovský se Somíkem dostali puk za jeho záda. Domácí tentokrát odpověděli téměř ihned a po spolupráci dvou beků snížil zblízka Mudroch. V půlce utkání měl Sáblík co dělat s pokusem Ondřeje.

Ve 33. minutě bylo vyrovnáno, když třetí útok Energie přímo rozebral pardubickou obranu. V téže minutě dostal hostující Kolář I trest na dvě plus dvě minuty, ale ani tuto přesilovku domácí nevyužili. Jenže ve 40. minutě po akci Řezníčka si Lašák neporadil se střelou Dobroně tečovanou Melenovským a Milan Procházka zajistil domácím vedení.

Ve třetí třetině byli lepší hosté, přidali na aktivitě a v 50. minutě si to po sólu rozdal se Sáblíkem Pucher. První střelu pardubického útočníka Sáblík vyrazil, ale po druhém jeho pokusu už kapituloval. Další branku hosté přes převahu ve třetí třetině už nevytěžili, přestože v 58. minutě měl velmi dobrou příležitost Tvrdík, takže se prodlužovalo.

Čtyři minuty nastaveného času si ani jedno z mužstev větší šanci nevypracovalo, přestože 52 vteřin před poslední sirénou fauloval pardubický Snopek a Karlovy Vary hrály čtyři na tři. Pardubice zachránil 25 vteřin před koncem prodloužení Lašák, když vytáhl dělovku Grofa. V samostatných nájezdech byly úspěšnější hosté: po celkem šesti nezdařených pokusech překonat brankáře rozhodovala čtvrtá dvojice - Bílek nedal, hostující Pucher s přehledem ano.

Energie Karlovy Vary - Moeller Pardubice 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 3:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Grof (Dej), 29. Mudroch (Melenovský), 33. Melenovský (Kristek), 40. Milan Procházka (Melenovský) - 7. Starý (Kolář I), 22. Cetkovský (Pucher), 28. Somík (Cetkovský), 50. Pucher (Kolář I), rozhodující sam. náj. Pucher. Rozhodčí: Fraňo - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 3230.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Grof, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Pech, Hluchý - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Dej, Kraft, Skladaný. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Nakládal, Linhart, Posmyk, Nikolov, Koma, Kolář II - Tvrdík, Blažek, Rolinek - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Ondřej, Zohorna. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice