Hlavní obsah

Třinec prohrál na Kladně kontumačně, navíc zaplatí pokutu

PRAHA

Neradi budou na 40. kolo hokejové O2 extraligy vzpomínat hokejisté a vedení třineckých Ocelářů. Na ledě Kladna po šedesáti minutách prohráli 0:3, do tabulky se ale zapíše výsledek 5:0 pro středočeský tým. Vysvětlení? Kvůli neoprávněnému startu hostujícího útočníka Petera Barinky byl výsledek zkontumován. Třinec navíc zaplatí pokutu 10 000 korun.

Článek

Peter Barinka totiž v zápase 40. kola již jednou nastoupil. 27. listopadu loňského roku oblékl dres Zlína na ledě pražské Sparty. Svému bývalému klubu tehdy jednou asistencí pomohl k výhře 4:2. V řádech soutěže je přitom jasně stanoveno, že hráč může v rámci jednoho kola odehrát jen jediný zápas.

Vedení Třince přiznává, že pochybilo. „Hned po zápase mi volal kamarád, který mi o všem řekl,“ potvrdil pro Sport.cz vedoucí třineckého týmu Aleš Mach. Právě vedoucí mužstva by měl být tou osobou, která na podobné situace dohlíží. „Nechci se vymlouvat, stala se chyba. Odpovědnost beru na sebe,“ kál se Mach. Zároveň ale tvrdí, že je velice obtížné podobné případy sledovat. „Nevím, jak se to dá vše pohlídat. Ale nechci to používat jako výmluvu.“

Statistiky ze zápasu zůstávají v platnosti

Ještě jedna věc se Machovi na stanoveném pravidlu příliš nezamlouvá. „Hráče už nějakou dobu platíme a on nesmí nastoupit jen kvůli tomu, že stejné kolo odehrál v dresu jiného týmu?,“ kroutí hlavou. Třinec si je dobře vědom, že kromě kontumace ho nejspíš čeká i další trest. „Věřím, že případný trest bude na dolní hranici sazby. Vždyť jsme se nijak nesnažili o ovlivnění výsledku,“ připomíná Mach poměrně jasnou prohru v Kladně. Do té doby, než disciplinárka rozhodne o případném potrestání, může dál hrát i Barinka.

Ačkoliv byl výsledek zápasu kontumován, aktéři utkání se nemusí bát, že by o své statistiky přišli. O čtvrtou vychytanou nulu v sezóně tak nepřijde ani kladenský gólman Zdeněk Orct. „Všechny statistiky zůstávají v platnosti,“ potvrzuje Šulc.

Podobný malér, jaký postihl Třinec, hrozil v pátečním kole i plzeňským hokejistům. Trenér Západočechů Jiří Kučera dopředu avizoval, že se proti Vítkovicím v brance objeví Martin Altrichter. I ten ale v listopadu absolvoval předehrávku mezi Spartou a Zlínem, proto se mezi tři tyče nakonec postavil Roman Málek. „Není to první případ, kdy se něco podobného stalo. Hezkých pár let už to ale nepamatuji,“ uzavírá Šulc. 

Reklama

Související témata: