Hlavní obsah

Slavia - Ústí n. Labem 4:3Slavia se natrápila s Ústeckými Lvy, ale nakonec je přemohla 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Žižka 1 : 0
15. Novák 1 : 1
16. Martinec 1 : 2
21. Doležal 2 : 2
34. Růžička 3 : 2
45. Bednář 4 : 2
52. Novák 4 : 3

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili ve 41. extraligovém kole Ústí nad Labem 4:3. Hostující Lvi však nedali svůj skalp lacino, po první třetině dokonce překvapivě vedli 2:1 a až do posledních vteřin se prali o vyrovnání. Slavia však nakonec doklopýtala ke své teprve druhé výhře v posledních deseti duelech. Ústecký Václav Novák vstřelil dvě branky.

Článek

Že to Ústí myslí s potrápením favorita vážně, dokumentoval hned v první minutě samostatným únikem Janků, při pokusu o blafák před gólmanem Svobodou se mu však puk svezl z čepele a bylo po šanci. S rychlou odpovědí se přihlásil Rataj, obtočil se kolem Zikmundovy svatyně, ani jeho však kotouč neposlechl podle přání domácího útočníka. Krátce po té měl velkou příležitost Vondrka, ležící Zikmund mu však zkazil radost.

Slavia však dostala vzápětí možnost přesilové hry, Kadlec napřáhl od modré čáry, jeho rána prošla chumlem hráčů před Zikmundem a Pražané vedli. Zvýšit mohl ve 13. minutě Hruška, vychytal ho však Zikmund. Co pro Slavii vypadalo jako snadná tříbodová procházka, vzalo zcela za své v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství. Lvům pak skončila přesilovka čtyři na tři, puk dostal ve středním pásmu rozjetý Novák, nechal za sebou Hrušku s Kolaříkem a po ledě mezi betony překonal Svobodu.

Než se však Slavia stihla z překvapivého vyrovnání vzpamatovat, rázem prohrávala. Pouhých 64 vteřin po prvním úspěchu totiž kousli Lvi znovu - přesnou ranou zápěstím dokonal obrat Martinec, když dokonale využil Svobodova zakrytého výhledu. Zaskočení Pražané se do první přestávky hledali, přesto mohli jít do kabin za nerozhodného stavu, ale Bednáře vychytal opět Zikmund.

Ve druhé třetině už přebrala otěže zápasu do rukou Slavia, k čemuž jí hodně pomohla Doležalova úspěšná teč další Žižkovy rány od modré čáry ze 22. minuty. Vzápětí poslal sudí Šindler Severočechy na 82 vteřin do tří, Slavia obléhala hostující branku, ale vynikající Zikmund dokázal všechny pokusy slávistů zpacifikovat. Ve 35. minutě však ústecký brankář vyrazil Hlavačkovu ránu pouze před sebe, kdy ji rychle uklidil za jeho záda Růžička mladší a Slavia vedla 3:2. Srovnat mohl o chvilku později Evan, jeho dorážku do prázdné branky však akrobaticky vyrazil Svoboda.

Když ve třetí dvacetiminutovce zvýšil po Zikmundově chybě pohotovou ranou od modré čáry Bednář, zdálo se být o osudu zápasu definitivně rozhodnuto. Jenže hostující lavička si vyžádala oddechový čas, trvalý tlak domácích byl rázem v nenávratnu a Ústečtí Lvi byli jak pokropeni živou vodou. Ve 48. minutě pálil nebezpečně Martinec, ale Svoboda hřbetem lapačky stihl vyrazit.

Snížení přinesla v 53. minutě přesilovková spolupráce Nováka se Špirkem: po akci Nováka neuspěl za přispění obrany Slavie Špirko, ale jen pár vteřin na to si oba hostující forvardi role obrátili. Novák se ocitl zcela sám zády ke Svobodovi, kterého vzápětí překonal parádním bekhendem. V samotném závěru sáhli hosté ke hře bez brankáře, ostřelovali Svobodu ze všech stran a úhlů, ale právě domácí gólman mohl rozhodnout; jeho nadějný pokus na opuštěnou branku hostí však zachytil na půlící čáře Hruška, ale sám skórovat nedokázal.

Slavia Praha - Slovan Ústečtí Lvi 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Žižka (V. Růžička ml.), 22. Doležal (Žižka), 35. V. Růžička ml. (Hlavačka), 46. Bednář (Kadlec) - 16. V. Novák (Špirko), 17. T. Martinec (Čaloun), 53. V. Novák (Špirko). Rozhodčí: Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:2. Diváci: 3587.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Rataj, Sup - Klepiš, V. Růžička ml., Doležal - Sklenář, Vondrka. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Ústí nad Labem: Zikmund - A. Nedorost, Gýna, Zeman, Klobouček, Zukal, Evan, Michael Procházka - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, Šaffer - Šagát, M. Havel. Trenéři: Votruba a M. Mach.

Reklama

Související témata: