Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 3:4Třinec znovu prohrál, proti Varům popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Polanský 1 : 0
37. Procházka 1 : 1
40. Kumstát 1 : 2
45. Kristek 1 : 3
53. Martynek 2 : 3
56. Procházka 2 : 4
58. Martynek 3 : 4

TŘINEC

Hokejisty Třince znovu postihla krize. Oceláři prohráli popáté za sebou, Karlovým Varům v neděli po neurovnaném výkonu podlehli 3:4. Hosté si o vítězství řekli vyváženou hrou v obraně i útoku, dvěma góly pomohl útočník Milan Procházka.

Článek

Třinec už zase bojuje s herními problémy. Domácí sice rozehráli zápas aktivně, ale šňůra proher jim vzala ofenzivní lehkost a pohodu. Upracovaná snaha na hostující defenzivu moc neplatila. Energie soupeře dlouho k ničemu nepustila, Kristek měl naopak v desáté minutě na hokejce první gól, ale gólman Vojtek rychle vymrštil beton a prokázal, že forma mu po zranění zůstala.

Štěstí hosty opustilo v 16. minutě. Kotouč si po několika náhodných odrazech našel Polanského, který ho zblízka bekhendem posunul mezi bruslemi jednoho z karlovarských beků do branky. Slezané zažili radost ze vstřelené branky po dlouhých 141 minutách. Domácí se nadechli k náporu, Seman ho mohl hned v následujícím střídání zúročit druhým gólem, ale jeho střele chyběly milimetry.

Karlovarští ve druhé části srovnali krok. Ukázněná obrana udělala pořádek před Sáblíkem a zlepšený pohyb vynesl tým kouče Venery k několika šancím. Vojtek držel Oceláře dlouho nad vodou. Vypořádal se s Pechovým průnikem, lapačku vložil do Kristkovy dorážky na opuštěnou branku a v polovině zápasu zneškodnil i další možnost Pecha, který pálil z mezikruží po přesilovkové kombinaci Západočechů. Třinec soupeři nakonec dopomohl k vyrovnání vlastní chybou: domácí se nechali přečíslit ve středním pásmu, Procházka si od pravého mantinelu vybruslil na střed a zápěstím dokonale trefil pravý horní roh třinecké branky.

Procházka potopil sebedůvěru Ocelářů, jejich hru ovládla křeč. Elitní obranná dvojice Třince se připletla i ke druhému gólu, Kroupovo zaváhání zužitkoval Kumstát. Domácí tým ovládla nepohoda a nervozita. Zasáhla i spolehlivého Vojtka, který o pět minut později úplně zkazil rozehrávku za brankou a Kristek pohodlně zasunul puk do prázdné klece.

Třinec v závěru vydoloval zbytky vůle, ale jeho urputnému snažení nepřálo štěstí. Štefanka před prázdnou klecí špatně trefil puk, Semanova střela se zastavila o tyčku a Polanského dorážky zalehl Sáblík na brankové čáře. Až Martynek zblízka odražený puk nekompromisně poslal pod horní tyčku, ale hosty rychle uklidnil Procházka, který po necelých třech minutách ze skrumáže obnovil dvougólový náskok. Ze závěru bylo stejně drama. Martynek 73 sekund před koncem znovu využil volnějšího místa před brankou a procedil puk pod Sáblíkovou lapačkou. Domácí v poslední minutě odvolali Vojtka a po obrovském závaru byli kousek od vyrovnání, ale hosté výhru udrželi.

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 16. Polanský (Peterek), 53. Martynek (Peterek), 59. Martynek (Barinka) - 38. Milan Procházka (Němec), 41. Kumstát (Jiří Hanzlík), 46. Kristek, 56. Milan Procházka (Duben). Rozhodčí: Homola - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 2724.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Kroupa (45. Andersons), D. Seman, Výtisk, Malec, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Skořepa, Polanský, Pavelek - Steber, Kolusz, Korhoň. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Prošek, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Pech, Hluchý - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Dej, Kraft, Skladaný. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: