Hlavní obsah

Pardubice - Znojmo 3:2Pardubice v souboji kandidátů play off zdolaly Znojmo 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Rolinek 1 : 0
10. Blažek 2 : 0
18. Mojžíš 2 : 1
28. Somík 3 : 1
32. Mojžíš 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zdolali v nedělním utkání 41. kola extraligy Znojmo 3:2 a připsali si důležité body v boji o desítku pro play off. Moeller po čtvrtém vítězství za sebou ztrácí na postupové pozice se dvěma zápasy k dobru pět bodů, Znojmo kleslo na jedenáctou pozici o dva body za Litvínov a Kladno.

Článek

Orli sice podali lepší výkon než v první letošním vzájemném utkání v ČEZ Areně, kdy prohráli 0:7, ale ani tentokrát si body neodvezli. Pardubičtí se do soupeře pustili s velkou chutí a ve druhé minutě měl velkou šanci Pucherův útok. Ještě blíže k vedoucímu gólu měli hosté, když ve 4. minutě Tesaříkova dělovka trefila pravou tyčku Lašákovy branky. Prvního gólu se se ale přece jen dočkali domácí. V 9. minutě vypíchl Rolinek na středové čáře kotouč Pláškovi a snadno si při sólu poradil s Trvajem.

O dvě minuty později se Východočeši radovali podruhé, ale jejich radost po Blažkově trefě musel potvrdit videorozhodčí, přestože Husička celou akci sledoval z těsné blízkosti. Úvodní třetina měla rychlé tempo, ale i hodně důrazu. Ve 12. minutě si to na ledě rozdali Linhart s Eratem a jejich souboj ohodnotil sudí na obou stranách i desetiminutovým trestem. Pardubičtí propásli šanci zvýšit náskok při víc než minutové přesilovce pěti proti tři a naopak v 18. minutě inkasovali. V přesilové hře skóroval obránce Mojžíš.

Velké chyby se nevyvaroval ani Lašák

V úvodu druhé třetiny mohl srovnat stav Meidl, který se dostal do hry po Eratově trestu, ale jeho únik skončil v Lašákově lapačce. Ve 29. minutě udělali hosté další hrubku. Bičánek zpoza branky nahrál přímo na hůl Somíka a ten bez problému zavěsil. Velké chyby se ale nevyvaroval ani Lašák, který ve 33. minutě naservíroval kotouč Mojžíšovi, který se vteřinu před návratem Linharta z trestné lavice postaral o snížení pardubického náskoku.

Závěrečná třetina nabídla tuhý boj, v kterém oba celky čekaly na chybu protivníka. Domácí nabídli Znojmu šanci ve 49. minutě, ale Selingr na pardubického brankáře nevyzrál. Znojemští byli aktivnější, větším důrazem se tlačili před Lašáka. S přibývajícím časem se na hole obou celku vnesla nervozita, která poznamenala jistotu v zakončení akcí. V 57. minutě se opět vyznamenal Lašák, který zmařil velkou příležitost Hamana. O minutu později dal Meidl faulem Moelleru možnost pojistit výhru, domácí hráči se do pořádné šance ale nedostali a v poslední minutě se nechali zatlačit před vlastní branku. Na stavu ale nic nezměnila a půlminutová power play.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 9. Rolinek, 11. Blažek (Rolinek), 29. Somík (Cetkovský) - 19. Mojžíš (Plášek), 33. Mojžíš. Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:12, navíc Linhart - Erat oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7854.
Pardubice: Lašák - Snopek, M. Šeda, Nakládal, Linhart, Posmyk, Nikolov, Koma, Kolář II - Tvrdík, Blažek, Rolinek - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Starý, Koukal - Zohorna, Ondřej. Trenéři: Šejba a Lubina.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Švrček, Bičánek, Tesařík, Kotaška, Mojžíš - Selingr, Dopita, Erat - Demel, R. Procházka, Padělek - Plášek, Haman, Beroun - od 14. navíc Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín