Hlavní obsah

Zlín - Kladno 2:5Zlínu se po prohře s Kladnem vzdaluje předkolo play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hájek 0 : 1
11. Pšurný 1 : 1
18. Patera 1 : 2
30. Záhorovský 2 : 2
45. Diviš 2 : 3
49. Tomajko 2 : 4
53. Procházka 2 : 5

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v zápase 41. kola extraligy na domácím ledě s Kladnem 2:5 a ztrácí na desítku pro play off už deset bodů. O prohře týmu RI Okna rozhodla jejich častá vyloučení a nedisciplinovanost na začátku třetí třetiny, neboť hráli více než sedm minut v oslabení. Hostující celek Geus Okna potvrdil výbornou formu a v novém roce pouze jednou okusil hořkost porážky, což ho vyneslo právě na desátou pozici.

Článek

Zlínu se naskytla po ospalejším začátku na konci 4. minuty úvodní přesilovka, když za katr odešel kapitán Patera. Domácí se usadili v obraném pásmu Kladna a vzápětí byla početní výhoda zdvojnásobena. Dvanáctisekundové převaze dvou mužů se hosté ubránili a rovněž další oslabení přečkali bez újmy na skóre.

Domácí rozehrávka a kombinace vázly, zatímco Kladno pozorně bránilo. V 9. minutě se prodral Roman Pšurný před gólmana Orcta, ale s přesným zakončením byl na štíru podobně jako Balán. Zákonitě přišel trest pro domácí, když při signalizovaném vyloučení jednoho ze zlínských hokejistů přesně zakončil obránce Hájek. Kladno se však z vedení radovalo pouze 23 sekund. Na straně Zlína zaúřadovala dvojice bratří Pšurných a Roman po vyjetí zpoza branky vyrovnal. Hosté kousali a před první sirénou se dostali opět do vedení. Po zaváhání zlínské obrany se ve skrumáži před Bieglem nejlépe orientoval Patera.

Druhou třetinu začali lépe domácí. Dvakrát se do šance dostal Balaštík, jednou dokonce mířil do prázdné branky, Orct však odolal. Beranům šla hra v početní výhodě k duhu. Ve 31. minutě seděl na trestné lavici Trončinský, domácí rozjeli biliár přesných přihrávek a po milimetrovém pasu Balaštíka zasunul kotouč za Orctova záda Záhorovský.

Balaštíkova teč lízla břevno

Zlín se hnal za vedoucí brankou, ale v koncovce měl smůlu. Balaštíkova teč lízla břevno a Galvasovu dělovku kryl spolehlivý Orct. Kladno se probralo až v závěru třetiny, ale Paterovi sebral jistý gól z hokejky výtečným zákrokem Biegl. V poslední minutě druhého dějství pálil dvakrát v rychlém sledu od modré čáry Hamrlík, jenže ani on remízový stav po čtyřiceti minutách nezměnil.

Na začátku třetí třetiny hráli hosté čtyři přesilové hry za sebou. Biegl bravurně zachránil před Paterou a následně i před Martinem Procházkou. Kladno mělo rovné dvě minuty početní výhodu pět na tři. Berani se srdnatě bránili, nicméně hosté po minutě dvojnásobnou přesilovku využili zásluhou Diviše.

Kladno si získalo převahu, kterou korunoval čtvrtým gólem po rychlém nájezdu Tomajko. Závěrečnou třetinu hosté zcela ovládli, když Zlín pykal za prohřešky v disciplíně. Další gól přidal při přesilovce Martin Procházka a bylo rozhodnuto. Družina Rostislava Vlacha již neměla na zvrat síly a důležitý zápas v boji o předkolo play off s Kladnem prohrála. Nový zlínský trenér Vlach vyšel poprvé na domácím ledě bodově naprázdno.

RI Okna Zlín - Geus Okna Kladno 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. R. Pšurný (M. Pšurný), 31. Záhorovský (Balaštík) - 12. Hájek (Gulaš), 19. Patera (Tomajko), 46. Diviš (Patera), 50. Tomajko (Čurilla), 54. Martin Procházka (Bělohlav). Rozhodčí: Šír - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 4278.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Ďurák, Vosátko, Klouček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Balán, Rachůnek - Andrašovský, Mokrejš, Kubiš - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Vlach a Přikryl.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Gulaš, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Čurilla, Z. Nedvěd, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: