Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 2:3Vítkovice pod Bokrošem poprvé bodovaly venku, vyhrály v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Burger 0 : 1
27. Pletka 1 : 1
37. Šimíček 1 : 2
38. Čermák 2 : 2
54. Tomášek 2 : 3

LIBEREC

Hokejisté Vítkovic se dočkali prvních bodů venku pod trenérem Ernestem Bokrošem, který vede Ostravany od začátku kalendářního roku. V nedělním utkání 41. kola vyhráli na ledě Liberce 3:2, celkově získali z šesti zápasů pod novým koučem dvanáct bodů a poskočili na osmou pozici. Třetí Bílí Tygři po páteční porážce v Ústí nad Labem znovu nebodovali.

Článek

Utkání začali lépe Liberečtí. Dvakrát se v dobré šanci ocitl Šachl, ale ani jednu příležitost nevyužil. I poté pršely střely většinou pouze na brankáře hostů Štěpánka. Největší příležitost měl v sedmé minutě domácí Rapáč. V dalším průběhu se osmělili i hosté, v přesilové hře pálil do brankové konstrukce Burger. Ve 12. minutě se v obrovské šanci ocitl liberecký Pletka, avšak ztroskotal. Následovaly další nadějné příležitostí Severočechů, jenže Pletka a ani po něm Kašpařík branku nevstřelili. Závěr třetiny byl ve znamení velkého tlaku Liberce, který ale Štěpánka v brance Vítkovic nepřekonal.

Druhá třetina začala v ostrém tempu a oba brankáři měli hodně práce. První gól utkání padl v 23. minutě, kdy si mezi kruhy zkušeně počkal vítkovický Burger a ve výhodné pozici skóroval. Domácí dokázali zareagovat rychle a za pět minut Jirušovu odraženou ránu doklepával za Štěpánkova záda Pletka. Další průběh prostřední části přinesl řadu vyloučení. Nakonec se z přesné trefy radovali Vítkovičtí. V 38. minutě nahrál Jurečka přesně najíždějícímu Šimíčkovi a ten překonal nedávného spoluhráče z Vítkovic Pince. Jenže ani domácí celek s odpovědí nemeškal, za 49 sekund vyrovnal na 2:2 navrátilec do liberecké sestavy Čermák.

Na začátku třetí třetiny mohli jít do vedení hosté. Po Burgerově nahrávce však Tomášek trefil jen tyč Pincovy klece. Uprostřed závěrečné části měl Liberec výhodu přesilové hry, ale hosté oslabení sehráli skvěle. A protože se Liberec nedokázal trefit mezi tři tyče, v 55. minutě pykal. Burger našel najíždějícího Tomáška a ten bruslí trefil horní růžek Pincovy branky. Rozhodčí Turčan se ještě poradil s kolegou u videa, ale nakonec ukázal na středový kruh.

Necelé dvě minuty před koncem odvolal liberecký trenér Gregor brankáře a poslal do hry šestého hráče. Za chvíli ještě směřoval na trestnou lavici Jurečka. Ani výhoda dvou mužů v poli však libereckým na vyrovnání nestačila.

Bílí Tygři Liberec - Vítkovice Steel 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Pletka (Jiruš), 39. L. Čermák (Pletka) - 23. Burger (Tomášek), 38. Šimíček (Jurečka), 55. Tomášek (Burger). Rozhodčí: Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 5760.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Rýgl - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Vantuch, Dušek, S. Procházka - Bartovič, Šachl, Víšek - Rapáč, Špaček, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Vítkovice: J. Štěpánek - M. Barinka, Jurečka, Gulaši, Kuboš, Ovčačík, J. Mrázek - R. Hubáček, Zdráhal, Svačina - Köhler, R. Hruška, Vala - Tomášek, Burger, Škoda - Jánoš, Šimíček, Klimek. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata: