Hlavní obsah

Růžička ze svého hladu po hokeji vytěžil gól a asistenci

PRAHA

Mladý útočník Vladimír Růžička, syn trenéra pražské Slavie, byl v neděli se dvěma kanadskými body za gól a finální přihrávku trochu netradičním tahounem svého týmu v extraligovém souboji proti Ústí nad Labem. Na led k soutěžnímu utkání naskočil po nucené desetizápasové pauze zaviněné zraněním ruky. Zlomený levý ukazováček ho kromě extraligových klání připravil o mistrovství světa dvacítek v domácím prostředí.

Článek

Růžička hrál naposledy 9. prosince v pro něho nešťastné předehrávce v Pardubicích. "Byl jsem hodně nažhavený na hokej a hrozně jsem se po všem tom tréninku a posilovně těšil na zápas," přiznal Růžička novinářům krátce po utkání. "Chtěl jsem začít už dřív, ale skutečně to nešlo, měl jsem to zlomený na špatném místě," dodal autor nedělní třetí branky Pražanů.

Přesto se během své pauzy spojené s rehabilitací nepříjemného zranění ocitl při jednom utkání na soupisce svého týmu. "Tak to byl tedy skutečně jen omyl," smál se Růžička a odmítl tak, že by měl být hodně skrytým trumfem. Při zranění litoval především neúčasti na turnaji juniorské elity. "Hrozně mě to mrzelo, ale byl jsem alespoň v kontaktu s Jakubem Sklenářem a moc jsem mu to přál."

Návrat okořenil gólem na 3:2

Osmnáctiletý talent v neděli vylepšil svou extraligovou bilanci v sezóně o dva body na celkových 13 za pět gólů a osm nahrávek. "Mám z toho určitě velkou radost, moc jsem se těšil," radoval se Růžička z povedeného návratu, který okořenil gólem na 3:2 ve 35. minutě. "Martin Hlavačka počkal se střelou, já do toho pak jen plácnul jak do brambory a padlo to tam," popisoval Růžička svou trefu.

V tu chvíli vrátil vedení na stranu Slavie, ovšem po první třetině svítil z pohledu domácích na světelné tabuli překvapivý stav 1:2. "Vyříkali jsme si to v kabině, slovo si vzali starší hráči a bylo nám jasný, že to musíme urvat," připomněl Růžička. Na slávistech však bylo vidět, že jim chybí herní pohoda. "Na nás teď přišlo, co přijde asi na každého za ten rok. Na druhou stranu je dobře, že to přišlo teď a ne třeba v play off," uvedl Růžička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články