Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 5:2Slavia porazila Plzeň 5:2, hattrickem se blýskl Bednář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Bednář 1 : 0
11. Bednář 2 : 0
14. Vondrka 3 : 0
27. Fabuš 3 : 1
29. Adamský 3 : 2
46. Bednář 4 : 2
59. Beránek 5 : 2

PRAHA

Už po jedenácti dnech se proti sobě v rámci hokejové extraligy znovu postavily týmy Slavie Praha a Plzně, kvůli lední revue Holiday on Ice v Sazka Areně si totiž zápas 50. kola předehrály o měsíc dříve. Předchozí tři souboje skončily pokaždé v prodloužení a dvakrát se z vítězství radovala Plzeň, Slavia tak po výhře 5:2 vyrovnala bilanci. Největší zásluhu na tom měl autor hattricku Jaroslav Bednář.

Článek

Ze zápasu uběhla jen minuta, když se v obranném pásmu chopil puku Bednář, projel po levé straně modrou čáru, najel si mezi kruhy a první střelou v utkání překonal Altrichtera, jenž dostal přednost v plzeňské brance před Málkem. Hosté odpověděli příležitostmi Laše a Šindela, ale prvně jmenovaný netrefil branku a dělovku druhého Svoboda kryl.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA NA SPORT.CZ
Slavia Praha - Plzeň 4:2on-line

V jedenácté minutě hrála Slavia první přesilovou hru a Bednář udeřil podruhé, když využil dobrou přihrávku Supa zpoza branky. Za další dvě minuty pykali plzeňští za nedisciplinovanost podruhé a znovu inkasovali. Tentokrát Hruška vyčkal na správný okamžik a poslal Vondrkovi ideální přihrávku k volné tyči, roztažený Altrichter neměl nárok.

Bednář dokončil svůj hattrick

Hned v úvodu druhé části byl navíc blízko gólu i Beránek, jenž sice překonal Altrichtera, ale puk ještě před brankovou čarou odpálil do bezpečí Kracík. Slávisté však i nadále mysleli především na útok a to se jim vymstilo. Fabuš se v 28. minutě trefil přesně pod víko Svobodovy branky a po dalších dvou minutách snížil na rozdíl jediného gólu Adamský.

Plzeň vlétla odhodlaně i do třetí části, jenže proti jejich návratu do zápasu byl Jaroslav Bednář, jenž v 47. minutě dovršil svůj hattrick. Ještě zvýšit náskok mohli červenobílí při další přesilové hře, k větší příležitosti se ale nedostali. Snažila se i Plzeň, síly na zvrat ji definitivně ubralo až vyloučení Matějovského do konce zápasu. Dvacet vteřin před koncem se navíc do prázdné branky trefil ještě Beránek.

Hokejová O2 extraliga - předehrávka 50. kola:
Slavia Praha - Lasselsberger Plzeň 5:2 (3:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Bednář (Hlavačka), 12. Bednář (Sup), 15. Vondrka (Hruška), 47. Bednář (Rataj), 60. Beránek (Hruška) - 28. Fabuš (Kracík), 30. Adamský (Vlasák). Rozhodčí: Fraňo - Padevět, Küs. Vyloučení: 2:8. Využití: 2:0. Diváci: 3892.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Kolařík, Drtina, Němeček, Sloboda, Hlavačka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Sup, Rataj, Bednář - Růžička, Klepiš, Doležal - Sklenář, Čermák, Kubeš. Trenér: Vladimír Růžička.
Plzeň: Altrichter - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Adamský, M. Dvořák, Kracík - Redlihs, Důras, Fabuš - Laš, Šindel, Vampola. Trenér: Jiří Kučera.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 30. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články