Hlavní obsah

Bednář: Čepice za hattrick? Mám na ně moc velkou hlavu

Útočník hokejistů Slavie Praha Jaroslav Bednář zazářil v úterní extraligové předehrávce proti Plzni. Třemi góly zařídil vítězství 5:2 a vychutnal si i házení čepic na led, rituál tradiční spíše na zámořských kluzištích. Po vydařeném zápase pak Bednář děkoval fanouškům a posílal vzdušné polibky přítelkyni, která jej přišla podpořit do hlediště pražské Sazka Areny.

Článek

Vzpomenete si, kdy jste naposledy vstřelil hattrick? 

Já jich moc nedávám, takže nevím... Asi v Omsku když jsme hráli přípravný zápas proti druholigovému týmu. Ve Slavii si to nevybavuju, nejspíš to byl první. V Plzni jsem dával každou sezónu, ve Spartě se mi hattrick povedl také.

U třetího gólu ale rozhodčí zkoumali video, viděl jste puk v brance? 

Byl jsem si jistý, že moje střela skončila v brance. Tam se rozhodčí spíš dohadovali o tom, jestli stál Michal Sup v brankovišti.

Co uděláte s čepicemi, které vám za hattrick hodili fanoušci?

S tím mám problém. Já mám totiž strašně velkou hlavu, takže mi ani jedna není. (směje se)

V závěru jste byl dokonce blízko i čtvrtému gólu do prázdné branky...

Nebudu lhát, že bych nechtěl dát další gól, čtyři góly jsem snad v životě nedal, ani na tréninku. Možná kdyby to tam Karol Sloboda poslal po mantinelu, tak jsem byl sám před prázdnou brankou, ale nebylo mi to souzeno. Zaplaťpánbůh že máme tři body.

Vedli jste už 3:0, jenže ve druhé třetině jste polevili. Čím to? 

Druhou třetinu jsme nesehráli moc dobře, ale pak už jsme to ubránili. V Plzni jsme vedli 3:1 a nakonec ten zápas prohráli. Dneska jsme měli také namále. Ještě že jsme zvládli tu poslední třetinu, jinak bysme zase o vítězství přišli.

Vrací se Slavie zpátky z herní krize?

Nevím, jestli je to pryč, ale určitě se nám vrací taková ta herní pohoda. Možná se pořád opakuju, ale opravdu to chce pracovat celých šedesát minut a soustředit se také na obranu. Protože hodně gólů dáváme ale hodně jich také dostáváme.

Ve čtvrtek vás čeká další zápas, nechal jste si ještě nějaké góly i pro Vary?

No přece další hattrick (směje se). Hlavně to chce si trochu odpočinout. Nebude to jednoduchý zápas, Vary hrají jednoduchý hokej. Musíme využít výhodu domácího prostředí.

Komu jste posílal na konci zápasu vzdušné polibky?

Přítelkyni samozřejmě, komu jinému. Chodí na zápasy když má volno, ale nevím jestli mě za hattrick nějak zvlášť pochválí. My se moc nechválíme.

Reklama

Související témata: