Hlavní obsah

Sparta po úspěšném turnaji mistrů nestačila na Litvínov

LITVÍNOV

Nepříliš šťastný návrat z úspěšného turnaje Super Six zažili hokejisté pražské Sparty. Ty ve středeční dohrávce 41. kola O2 extraligy porazil Litvínov 4:0. Finalistu klání mistrů Severočeši zlomili už tříbrankovou první třetinou, čisté konto vychytal Petr Franěk. Ve středeční dohrávce 37. kola porazil Liberec Pardubice 4:1 a upevnil si tak třetí místo v tabulce.

Článek

Sparťané v Litvínově postrádali dvě své ofenzivní zbraně - Petra Nedvěda a Petra Tona. Domácí se do soupeře zakousli od začátku a už v 5. minutě vedli. Nahození Radima Skuhrovce skončilo za zády Tomáše Duby.

Litvínov zvýšil v 11. minutě v dvojnásobné přesilovce. Střelu Jánského gólman Sparty vyrazil jen k Lukáši Poživilovi a ten se nemýlil. Definitivně do kolen srazila mistra akce Jana Bendy, který po objetí branky 11 sekund před první sirénou upravil na 3:0.

Po přestávce v brance hostů vystřídal Dubu Štefl, ale čisté konto udržel jen necelých 15 minut. Pak jej opět v přesilovce překonal Vojtěch Kubinčák po pasu Brandy. Druhé čisté konto v sezóně vychytal Petr Franěk.

Litvínov se výhrou posunul na sedmé místo tabulky, pět bodů za pátou Spartu. Tu už ve čtvrtek čeká další utkání extraligy proti Liberci.

Pardubice neuspěly v Liberci

Ve středu se hrála i dohrávka 37. kola mezi Libercem a Pardubicemi. Severočeši postrádali několik hráčů základní sestavy, pro třízápasový disciplinární trest nemohl nastoupit ani bek Jiruš. Pardubicím se naopak v posledních zápasech dařilo, zvítězily v posledních čtyřech utkáních.

Domácí se prosadili v signalizované výhodě ve 12. minutě, kdy se trefil uzdravený Lukáš Pabiška. Toho před brankovištěm našel Víšek. Tygři zvýšili v 19. minutě, Pletkův pas z rohu nasměroval za záda Lašáka Pavel Kašpařík.

Po přestávce domácí zvýšili, gól ale nebyl uznán pro postavení hráče v brankovišti. Podobně se vedlo i Pardubicím po průniku Puchera, který zakončoval do posunuté branky. Hostům se přesto podařilo snížit, dorážkou uspěl v přesilovce ve 45. minutě Tomáš Linhart.

Liberec se ale nenechal zaskočit a rychle Východočechy uzemnil. Nejprve doklepl nahození Pletky Jiří Moravec a o necelou minutu dal výsledku konečnou podobu Lukáš Vantuch. Severočeši si tak upevnili třetí místo, Pardubice zůstaly dvanácté.

Hokejová O2 extraliga – 37. a 41. kolo
Litvínov - Sparta 4:0on-line
Branky: 6. Skuhrovec, 12. L. Poživil, 20. Benda, 35. Kubinčák.
Liberec - Pardubice 4:1on-line
Branky: 12. Pabiška, 19. Kašpařík, 49. Moravec, 50. Vantuch - 45. Linhart

Reklama

Související témata: