Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 4:0Sparta po úspěchu v Petrohradu nedala v Litvínově ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Skuhrovec 1 : 0
11. Poživil 2 : 0
19. Benda 3 : 0
34. Kubinčák 4 : 0

LITVÍNOV

Návrat do extraligy po úspěšném vystoupení na turnaji Super Six hokejistům Sparty nevyšel. V dohrávaném utkání 41. kola ve středu obhájci titulu prohráli v Litvínově 0:4. Domácí o svém vítězství rozhodli především povedenou úvodní dvacetiminutovkou, po níž vedli 3:0. Brankář Petr Franěk udržel podruhé v sezóně čisté konto. Severočeši se posunuli na sedmou příčku, Sparta zůstala pátá a už ve čtvrtek ji v nabitém programu čeká duel s Libercem.

Článek

Litvínov ve snaze posílit svou pozici mezi nejlepší desítkou začal proti prořídlé sestavě Sparty hodně aktivně a Dubu prověřil hned v úvodu Branda. Hosté odpověděli přečíslením v páté minutě, ale Tabaček pálil pouze do brankáře Fraňka. Krátce nato domácí otevřeli brankový účet zápasu, když Skuhrovec nahodil od modré čáry, Duba neviděl puk přes projíždějící hráče před ním a kotouč zapadl do horního růžku.

V 10. minutě zkoušel vyrovnat Mrňa chytrou střelou po ledě do protipohybu gólmana, ale Franěk se překvapit nenechal. Vzápětí při signalizovaném vyloučení Sparty pálil vedle Černý po parádní přihrávce Šlégra. Ve 12. minutě měl Litvínov dvojnásobnou početní výhodu na dlouhých 92 vteřin a k využití mu stačila pouhá čtvrtminuta.

Jánský v samostatném úniku sice Dubu nepřekonal, ale kotouč se odrazil přesně na hůl dojíždějícího Lukáše Poživila, který střelou po ledě zvýšil na 2:0. V 15. minutě Reichel ani nadvakrát na Dubu nevyzrál, pár vteřin před koncem úvodní části se však kolem branky hostů obtočil Benda a po jeho gólu to s finalistou Super Six vypadalo bledě.

Do druhé dvacetiminutovky vystřídal Dubu v brance Pražanů náhradník Štefl. Sparta se nevzdala, ale její snahu o rychlé snížení brzdil výborný Franěk. Ten se vyznamenal především pohotovou reakcí při sparťanské přesilovce, kdy stihl zareagovat na Sivkovu teč Hanzlíkovy střely od modré čáry. Vynikajícím zákrokem se blýskl i Štefl, když lapačkou pohotově zlikvidoval Jenáčkovu ránu do prázdné branky při přesilovce domácích. Ani on ovšem nestačil na zakončení Kubinčáka ze 35. minuty a zápas se zvolna měnil v exhibici domácích.

V krátkém sledu mohli během úvodních minut třetí třetiny zvýšit Černý, který se odvážně prodral před Štefla, a také domácí kapitán Reichel. Ani jeden z nich však v zakončení nemířil přesně. Právě Reichla dělilo od gólového zápisu jen pár centimetrů v 52. minutě, kdy trefil dělovkou z mezikruží pravou tyčku. Rozpoložení Sparty v dnešním duelu dokumentovala situace z 55. minuty, kdy chtěl Jerofejevs pravděpodobně odpálit puk do rohu kluziště, ale místo toho zamířil polovysokou ranou na vlastní branku a překvapil Štefla, jenž však stihl vyrazit.

Litvínov - Sparta Praha 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Skuhrovec (Bahenský), 12. L. Poživil (Jánský), 20. Benda (Bahenský), 35. Kubinčák (Branda). Rozhodčí: Mikula - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 6120.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, O. Poživil, Punčochář, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Benda, Tomas, Bahenský - J. Černý, Rindoš, Trávníček. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Sparta Praha: Duba (21. Štefl) - Ptáček, Jan Hanzlík, Vykoukal, Černošek, Tabaček, Jerofejevs, Protivný - Netík, Sivek, Podlešák - Melichárek, Langhammer, Dragoun - Mrňa, Vaic, Hromas - Becker, Švagrovský, Vondráček. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: