Hlavní obsah

Litvínovu jsme nestačili, uznal kapitán Sparty Vykoukal

Josef PešoutPrávo

Druhým místem z Evropského poháru hokejových mistrů v Petrohradu ověnčená Sparta padla na severu Čech. Dohrávka 41. kola extraligy v Litvínově úřadujícímu tuzemskému šampiónu nevyšla. "Domácí byli prostě lepší, dobře bruslili," přiznal kapitán Pražanů Jiří Vykoukal.

Článek

Pražané, kteří nastoupili bez útočníků P. Nedvěda, Tona, Štrby, Zelenky a obránce Stehlíka, brzy prohrávali o tři góly a už se nezmohli na odpor. Ofenzívní snažení postrádalo důraznější koncovku, ani obrana nepůsobila jistým dojmem. Brankář Tomáš Duba se měl v první třetině co ohánět a po třech inkasovaných gólech pak přenechal svoje místo Martinu Šteflovi.

„Hráli jsme čtvrtý zápas v sedmi dnech včetně cestování. Litvínov náš nabitý program náramně využil. Vletěli na nás, protože věděli, že únava pracuje,“ uvažoval kapitán Sparty Jiří Vykoukal a přiznal, že jeho týmu nevyšla stanovená taktika.

„Chtěli jsme co nejdéle držet bezbrankový stav, což se nám nepodařilo. A podlomila nás první obdržená branka. Domácí byli prostě lepší, dobře bruslili. Nestačili jsme je stíhat a na naší hře byla patrná únava z Petrohradu,“ uvědomoval si sparťanský bek.

Sparta na rozdíl od petrohradského turnaje vyšla naprázdno střelecky. „Asi jsme si všechno vystříleli na Super Six. V tom stavu, v jakém jsme byli, nám to tam nepadlo. Navíc Litvínov nás k ničemu nepustil,“ uznal Vykoukal. Od poloviny zápasu už Sparta myslela na dnešní souboj s Libercem. „Dohrávali jsme tak, aby z toho nebyl debakl. Věděli jsme, že máme před sebou souboj s Libercem a v něm výhodu domácího prostředí, kde musíme zabrat,“ dodal sparťanský kapitán.

Reklama

Související témata: