Hlavní obsah

Kašpařík potvrdil, že Pardubice jsou jeho oblíbeným soupeřem

LIBEREC

Liberecký hokejový útočník Pavel Kašpařík dal v letošní extraligové sezóně sedm branek, z toho pět Pardubicím. Poslední z nich vstřelil ve středeční dohrávce 37. kola a i díky tomuto gólu Bílí Tygři vyhráli 4:1. Kašpařík v Tipsport Areně zvýšil v 19. minutě na 2:0 a stejně jako v předešlém domácím utkání tak byl autorem vítězné branky.

Článek

"Je pravda, že letošní sezónu se mi proti Pardubicím hraje dobře. Jsem rád, že mi to tam padá alespoň proti nim. Taky už v kabině od kluků slyším nějaké hlášky, že bych měl hrát jen proti Pardubkám," usmíval se devětadvacetiletý útočník v rozhovoru s novináři.

Čím to je, ale netušil. "Těžko říci. Zatím se to v této sezóně takhle sešlo. Určitě mi jako soupeř vyhovují a hraje se mi proti nim dobře," řekl. Doufá ale, že protrhl své střelecké trápení a začne se mu dařit i proti jiným týmům. "Snad už jsem smůlu protrhl. Tentokráte jsem to ale měl stejně jako David Pabiška při prvním gólu usnadněné krásnou přihrávkou," ocenil asistence Jana Víška a Václava Pletky.

Zápas měl zvláštní náboj i díky rozhodčímu Jaroslavu Kubešovi, za jehož hrubou kritiku disciplinární komise soutěže v pondělí potrestala obránce Valdemara Jiruše zastavením činnosti na tři zápasy. "To můžu komentovat? Dozvěděli jsme se to před zápasem a překvapilo nás to. Je to paradox, že byl (Kubeš) nominovaný hned po tom verdiktu na Valdu. Jasně jsme si ale řekli, že nebudeme komentovat výkon rozhodčího, že si ho nebudeme všímat, což se nám po většinu času dařilo," uvedl Kašpařík.

Fanoušci se na Kubešovu adresu často ozývali, už před zápasem si fanklub připravil i letáčky s upozorněním na přítomnost neoblíbeného arbitra a transparent. Po zápase si diváci vyžádali k oslavám na plochu i potrestaného beka. "Pro Valdu to bylo určitě příjemné. Marodku máme v útoku, takže alespoň si odpočine," poukázal urostlý útočník na fakt, že toto oslabení není pro Severočechy tak citelné. Potíže totiž mají hlavně se složením útočných formací.

Další zápas čeká Liberec už ve čtvrtek, kdy se představí na ledě Sparty. "Musíme dobře zrehabilitovat a připravit se. Po vítězném zápase je to ale snazší, než kdybychom třeba smolně prohráli," podotkl Kašpařík, který v minulosti v pražském klubu působil. "To už je ale dlouho, co jsem tam hrál. Většinou je to dobrý hokej, Sparta se snaží hrát. Bude i dobrá atmosféra. Doufám, že si to všichni užijí," dodal Kašpařík.

Reklama

Související témata: