Hlavní obsah

Chtěli jsme na Spartu vlétnout, řekl Skuhrovec po výhře Litvínova

LITVÍNOV

Obránce Radim Skuhrovec nasměroval Litvínov k cenné výhře 4:0 nad hokejisty Sparty v dohrávce 41. extraligového kola. Na začátku šesté minuty pokořil nahozením od modré čáry Tomáše Dubu v brance evropského vicemistra a protože v dalším průběhu pomohl udržet čisté konto, byla jeho trefa také vítězným gólem, a dostal se tak do ideální sestavy 41. kola extraligy podle Sport.cz.

Článek

Sparta přijela na sever Čech s notně oslabenou sestavou a podle toho se Litvínov také zařídil. "Chtěli jsme na Spartu vlétnout, protože jsme tušili, že kromě zranění na ni padne asi i trochu únava," řekl novinářům Skuhrovec. "Chtěli jsme také hodně střílet na branku a napadalo to tam, což nám hodně pomohlo."

Ideální sestava 41. kola podle redakce Sport.cz:
P. Franěk (Litvínov) - D. Hájek (Kladno - podruhé v sestavě kola), R. Skuhrovec (Litvínov - 2) - J. Tomajko (Kladno), V. Růžička ml. (Slavia - 4), Milan Procházka (K. Vary).

Právě Skuhrovcův trochu náhodný gól posunul domácí do vedení a otěže zápasu od té chvíle třímali pevně v rukách Severočeši. "Rozhodla naše aktivní hra. Se štěstím jsme dali první gól a od toho se to potom odvíjelo," uvedl třiatřicetiletý zadák. Za jasného vedení 3:0 po první třetině Litvínov opanoval led. "Když člověk vede nad Spartou, tak si ten hokej opravdu užívá," připomněl Skuhrovec rivalitu obou tradičních klubů.

Na Litvínovu byla chuť do hry patrná. Až do závěrečné sirény nepolevil ve stoprocentní koncentraci a nasazení, přestože v pátek ho čeká důležitý souboj na ledě Třince. "Nechtěli jsme se nijak šetřit, aby nedošlo k nějakému výpadku a Sparta se zase nedostala do hry jako posledně," řekl Skuhrovec v narážce na minulý vzájemný duel na severu Čech, kdy čtyři minuty před koncem vedli domácí 4:2, ale druhý bod museli posléze vybojovat až v samostatných nájezdech.

Litvínov znovu dokázal, že se mu na vlastním ledě hodně daří. "Celý tým je v pohodě a soustředíme se to, abychom se dostali do play off," prohlásil Skuhrovec. Již v pátek se se svými spoluhráči představí v Třinci, který z osmého místa ztrácí na sedmý Litvínov jediný bod.

Právě z Třince se do Litvínova v nedávné době přesunuli dva hráči - obránce Ivan Švarný a útočník Roman Tomas. Čeká je tedy pikantní souboj. "Kluci mezi nás každopádně zapadli velmi dobře a určitě jsou pro Litvínov velkým přínosem," uvedl Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín