Hlavní obsah

Spartu porazil Liberec v nájezdech, Vary přehrály v Sazka Areně Slavii

PRAHA

Hokejisté Bílých Tygrů Liberec porazili ve 42. kole extraligy Spartu na jejich ledě 4:3 po samostatných nájezdech. Utkání, v němž dvě branky vstřelili sparťanský Nedvěd a liberecký Pletka, rozhodl proměněným nájezdem Víšek. Ve druhém utkání porazily Karlovy Vary Slavii na ledě Pražanů 4:2. O dvě branky se v zápase postaral Václav Skuhravý.

Článek

V souboji páté Sparty a třetího Liberce byli v úvodu utkání aktivnější domácí Pražané. Pomohla jim k tomu přesilová hra, kterou ale nedokázali využít. To se podařilo až jejich soupeři. Na začátku desáté minuty po povedené Zíbově přihrávce otevřel skóre ve dvojnásobné přesilovce Václav Pletka. Vyrovnáno však bylo již o dvě minuty později. Tibor Melichárek díky důrazu před brankou Bílých Tygrů našel skulinu mezi tyčkou a Pincovým betonem. Do konce první třetiny se sparťané dostali do vedení. Zasloužil se o to Petr Nedvěd po asistenci Michala Sivka.

I Severočechům se ale povedl obrat. Ve druhém dějství využil druhou přesilovku svým druhým gólem v zápase Václav Pletka. Ten si najel na vzdušnou přihrávku od Kašpaříka, která se od něj šťastně odrazila za Dubova záda. Obrat dokonal v poslední části Jan Víšek. Šestadvacetiletý útočník využil zaváhání sparťanského gólmana, který neudržel Hunkesovu střelu od modré čáry. V pětapadesáté minutě ale ujel libereckým obráncům Petr Nedvěd a krásnou střelou pod horní tyčku vyrovnal stav utkání.

V prodloužení měl nejblíže k rozhodnutí zápasu Sivek, překonat Pince se mu ale nepodařilo a utkání muselo najít svého vítěze až v samostatných nájezdech. V těch čekali diváci na první gól až do páté série, ale příliš radosti jim branka nepřinesla. Trefil se totiž liberecký Jan Víšek, a protože následný nájezd Petr Nedvěd neproměnil, slavil Liberec vítězství.

Vary přehrály Slavii

Skvělý vstup do zápasu se Slavií se podařil karlovarské Energii. Už ve dvanácté vteřině se totiž poprvé rozsvítilo červené světlo za Furchovými zády. Postaral se o to Petr Kumstát, kterého do nájezdu poslal Václav Skuhravý. O čtyři minuty později Sazka Arena posmutněla znovu. Marek Melenovský využil šikovnou Procházkovu přihrávku a zvýšil náskok Západočechů. I třetí branka padla do sítě domácího mužstva. Skuhravý překvapil střelou slávistického brankáře, který měl zakrytý výhled. Pražanům se podařilo do konce první části alespoň snížit, o což se postaral Jaroslav Bednář.

Po bezbrankové druhé třetině se do třígólového vedení dostala opět Energie. Václav Skuhravý si počkal na útočné modré čáře na přihrávku a svůj nájezd proměnil střelou mezi Furchovy betony. Pro Skuhravého to byla druhá branka v zápase. Konečnou podobu výsledku vtiskl Jakub Klepiš, který využil Vondrkovu přihrávku a snížil na konečných 2:4.

V pátek pokračuje 42. kolo O2 extraligy dalšími pěti zápasy.

Hokejová O2 extraliga, 42.kolo:
17:25Sparta - Liberec 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 12. Melichárek, 17., 55. P. Nedvěd - 10., 33. Pletka, 46. Víšek, rozhodující nájezd Víšek.
18:15Slavia - Karlovy Vary 2:4on-line
Branky: 19. Bednář, 51. Klepiš - 1. Kumstát, 5. Melenovský, 17., 44. Skuhravý.
18.1.Pardubice - Č. Budějoviceon-line
18.1.Znojmo - Zlínon-line
18.1.Kladno - Plzeňon-line
18.1.Ústí - Vítkoviceon-line
18.1.Třinec - Litvínovon-line

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice