Hlavní obsah

Sparta - Liberec 3:4Sparta potřetí za sebou prohrála, Liberci podlehla na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Pletka 0 : 1
11. Melichárek 1 : 1
16. Nedvěd 2 : 1
32. Pletka 2 : 2
45. Víšek 2 : 3
54. Nedvěd 3 : 3
65. Víšek 3 : 4

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty prohráli v předehrávaném utkání 42. kola extraligy s Libercem 3:4 po samostatných nájezdech a potřetí za sebou odešli z ledu poraženi. Hosté vstřelili tři branky v přesilových hrách, domácím šampionům nepomohly ani dva góly Petra Nedvěda. Rozhodující samostatný nájezd proměnil v páté sérii Jan Víšek.

Článek

Zápas řídil švýcarský rozhodčí Mandioni a hned v úvodu ukázal, že mezinárodní "metr" se od českého liší. Kašpařík byl vyloučen již po 29 vteřinách a v deváté minutě usedal na trestnou lavici již jako pátý Jerofejevs. Lotyšský bek doplnil na lavici Tabačka a Liberec dostal šanci zahrát si 52 vteřin v pěti proti třem. Sparťané sice dvojnásobné oslabení přežili, ale dvě vteřiny po návratu Tabačka na led otevřel skóre Pletka.

V 11. minutě mohl vyrovnat Netík, ale podařilo se to až Melichárkovi, který protlačil puk u tyčky i přes Pincův beton. Ještě v první třetině se domácí dostali do vedení, když krátký nápor zakončil Nedvěd vracející se do sestavy po zranění kotníku. Na začátku druhé části mohla Sparta své vedení zvýšit ve dvojnásobné přesilovce. Za minutu se ale neprosadila, poté byl navíc vyloučen Langhammer.

Pletka vstřelil kuriózní gól

Bílým Tygrům se hra v početní výhodě dařila mnohem více, což ve 33. minutě dokumentoval Pletka, který potrestal vyloučení Dragouna. Dubu však překonal hodně šťastně, když se od něj nečekaně odrazila Kašpaříkova přihrávka. Oba celky se musely obejít bez řady zraněných hráčů a trenéři Výborný i Gregor tak točili většinou jen tři útoky.

Ve 45. minutě se Severočeši podruhé v zápase dostali do vedení a pomohla jim k tomu opět přesilovka. Na trestné lavici seděl Netík, Duba neudržel Hunkesovu střelu od modré a Víšek ji pohotově dorazil. Zvýšit vedení Liberce mohl v další výhodě Čermák, který ale neuspěl a Tygry to následně mrzelo. V 55. minutě se po rychlé kombinaci dostal před Pince osamocený Nedvěd a vyrovnal.

Ke slovu tak přišlo prodloužení. V nastavené pětiminutovce mohl rozhodnout Sivek, ale nepodařilo se mu to. V samostatných nájezdech byl jediným úspěšným exekutorem až v páté sérii hostující Víšek.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Melichárek (Dragoun), 17. P. Nedvěd (Sivek), 55. P. Nedvěd (Sivek) - 10. Pletka (Zíb), 33. Pletka (Kašpařík), 46. Víšek (Hunkes), rozhodující nájezd Víšek. Rozhodčí: Mandioni (Švýc.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:3. Diváci: 4869.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček - Netík, Langhammer, Sivek - Dragoun, P. Nedvěd, Melichárek - Hromas, Švagrovský, Podlešák - Mrňa, Vaic, Vondráček. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Zíb, Hunkes, Krstev, Holub, Kočí, Žabka, Derner - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Pabiška, Víšek - Vantuch, Šachl, Špaček - Rapáč, Dušek, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec