Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 2:4Karlovy Vary vyhrály díky přesilovkám na ledě Slavie 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kumstát 0 : 1
4. Melenovský 0 : 2
16. Skuhravý 0 : 3
18. Bednář 1 : 3
43. Skuhravý 1 : 4
50. Klepiš 2 : 4

Hokejisté Slavie Praha podlehli v předehrávce 42. extraligového kola Karlovým Varům 2:4. Západočeši využili v utkání tři přesilovky, dvakrát se trefil kapitán Václav Skuhravý. Energie tak v souboji na dálku udržela průběžnou čtvrtou příčku proti pražské Spartě, Slavia naopak promarnila šanci vrátit se do čela tabulky před České Budějovice.

Článek

Zápas začal pro domácí velkým šokem, neboť do obranného pásma Slavie si to hned zkraje namířil Kumstát, dostal se až před gólmana Furcha a bekhendovým blafákem otevřel po dvanácti vteřinách skóre. To však nebylo ze strany Energie zdaleka vše. V páté minutě skončilo první vyloučení zápasu již za 41 sekund, když potrestaného Bednáře poslal předčasně zpět do hry Melenovský, jenž usměrnil pod horní tyčku ideální přihrávku Milana Procházky.

Poté se dostala ke slovu i zaskočená Slavia, ale Rataj při šanci v 10. minutě narazil na pozorného Sáblíka. Následovala přesilovka domácích, kteří ji však sehráli více než bídně. Karlovarští proto neváhali s dalším úderem. Ve 14. minutě sice ještě neuspěl při dorážce Kraft, ale v 17. minutě Skuhravý střelou zápěstím po 36 vteřinách další přesilovky už ano. Naději vrátil Pražanům parádní ranou, jež na cestě zazvonila o tyč, kanonýr posledních zápasů Bednář.

Skuhravý uklidnil Vary druhým gólem v zápase

Hned v úvodu druhé třetiny, kdy hosté dohrávali přesilovku z úvodní části, zakončoval přečíslení dvou na jednoho Skuhravý, bombou po ledě však minul poloodkrytou branku. Krátce nato nedokázal Melenovský ani nadvakrát překonat Furcha, ale Západočeši dali svou aktivitou jasně najevo, že se nehodlají omezit pouze na hlídání dvoubrankového náskoku. Ve 32. minutě po Doležalově ráně z mezikruží nevěděl Sáblík, kde má puk, ten mu za zády vypadl, ale karlovarský brankář nakonec situaci ve spolupráci s Ustrnulem vyřešil.

Slavia se sice v úvodu poslední dvacetiminutovky snažila o kontaktní gól, ale místo toho uklidnil své spoluhráče Skuhravý. Tak dlouho se potuloval osamocen na útočné modré, až si ho všiml Dobroň, hostující útočník se díky pár rychlým tempům dostal před Furcha a střelou mezi betony využil další přesilovku.

Domácí se ještě pokusili zabojovat a dočkali se snížení v 51. minutě, kdy Vondrkovu střelu vyrazil Sáblík pouze před sebe, kde byl nejrychlejší Klepiš. Vzápětí minul povedeným baseballovým úderem Sup, další šance neproměnili Růžička a Beránek, Hruška napálil tyč. Kontaktní gól Pražanů nepřišel ani v závěrečné riskantní hře bez brankáře.

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Bednář (Rataj), 51. Klepiš (Vondrka) - 1. Kumstát (Skuhravý), 5. Melenovský (Milan Procházka), 17. Skuhravý (Jiří Hanzlík), 44. Skuhravý (Dobroň). Rozhodčí: Hodek - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:4, navíc Bednář (Slavia) 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 3787.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Vašíček, Drtina, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Rataj, Sup - Klepiš, V. Růžička ml., Doležal - Holec, Sklenář, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Pech, Hluchý - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Dej, Kraft, Skladaný. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: