Hlavní obsah

Kladenská mizérie trvá, Rytíři po přestřelce padli. Litvínov slaví cennou výhru, Pardubice nestačily na lídra

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova vyhráli v nedělním utkání 48. kola extraligy nad Karlovými Vary 6:4 a získali důležité tři body v boji o záchranu. Mladá Boleslav vyhrála nad Hradcem Králové 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodl v sedmé sérii nájezdů Jeglič. Kladenští hokejisté se topí u dna extraligové tabulky, po divoké přestřelce prohráli v Plzni 5:8 a zaknihovali jedenáctou porážku v řadě. Kometa Brno překvapivě prohrála doma s Olomoucí 2:4. Nezaváhal naopak lídr extraligy Liberec, který zvítězil v Pardubicích 4:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté David Štich, Jan Ščotka a Michal Trávníček z Litvínova se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Litvínovští vedli v důležité bitvě už po pár desítkách sekund zásluhou Pospíšila, ale do kabin odcházeli spokojenější hosté z Karlových Varů s těsným vedením. V prostřední dvacetiminutovce ale Verva zabrala a vzala si nákok zpět.

V divoké třetí třetině pak Litvínov vedl už 4:2, aby hosté vyrovnali, ale nakonec opět zabrala Verva a slaví tři velmi cenné body. Dvěma góly se na tom podílel útočník Viktor Hübl, který si připsal i asistenci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z vítězného utkání, vlevo Samson Mahbod.

Kladenská bída pokračuje. Rytíři sice vstřelili na ledě Plzně pět branek, ale jelikož jich osm inkasovali, je z toho ve výsledku jen jedenáctá porážka v řadě. Na ledě Indiánů Středočeši zkolabovali v závěru zápasu, kdy inkasovali tři branky a bylo hotovo. Jágrův tým tak zůstal poslední.

Kometa Brno zklamala své fanoušky v utkání s Olomoucí. Hanáci v čase 30:07 vedli o dvě branky. Reakce domácích byla blesková. O čtrnáct sekund později snížil Zaťovič, a když po sedmačtyřiceti sekundách třetí části hry srovnal Plekanec, bylo Brno zpátky ve hře.

Zvrat zápasu se ale nakonec nekonal. Hanáci díky trefám zkušeného Olesze s Káňou rozhodli o svém triumfu. Kometa tak po třech výhrách nad Olomoucí s tímto soupeřem zhasla.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Střelec gólu Pavel Musil z Olomouce.

Pardubice živily naději na bodový zisk s lídrem z Liberce celé dvě třetiny. V závěrečné dvacetiminutovce však třemi góly Tygři rozhodli o svém vítězství. Zvrat ve prospěch Severočechů režíroval dvěma zásahy Jan Ordoš, stejnou porci gólů zaznamenal v utkání i jeho spoluhráč Libor Hudáček.

Liberec vede tabulku o deset bodů před Plzní, o další bod zpět jsou Mladá Boleslav se Spartou.

Mladá Boleslav sice prohrávala s Mountfieldem od 2. minuty po zásahu Smoleňáka, ale po druhé dvacetiminutovce už měla navrch a vedla 2:1. Duel však nakonec dospěl nejprve do prodloužení a nakonec i samostatných nájezdů. V sedmé sérii rozhodl o výhře domácích Jeglič.

48. hokejové extraligy
Litvínov - Karlovy Vary 6:4
Branky: 47. a 53. Hübl, 2. Pospíšil, 32. Gerhát, 32. Trávníček, 56. Kudla - 14. Mikúš, 19. Stříteský, 48. Kohout, 50. Černoch.
Ml. Boleslav - Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 7. Ševc, 39. Šťastný, rozhodující nájezd Jeglič - 2. Smoleňák, 58. Cingel.
Plzeň - Kladno 8:5
Branky: 27. a 60. Kodýtek, 1. Kantner, 11. Čerešňák, 41. Gulaš, 49. Jánošík, 56. Pulpán, 57. Kaňák - 6. Bláha, 10. Vampola, 18. O'Donnell, 42. Strnad, 48. Stach.
Brno - Olomouc 2:4
Branky: 31. Němec, 41. Plekanec - 31. Handl, 22. Musil, 47. Olesz, 50. Káňa.
Pardubice - Liberec 1:4
Branky: 25. Vondrka - 10. a 54. Hudáček, 53. a 58. Ordoš.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec