Hlavní obsah

ON-LINE: 42. kolo hokejové extraligy

PRAHA

Pět porážek v řadě obnovilo hokejistům Třince vrásky ohledně účasti v play off, proto si v pátek nemohou dovolit zaváhání proti sousedovi v extraligové tabulce – Litvínovu. Sledujte zbývajících pět zápasů 42. kola extraligy v podrobných on-line reportážích na stránkách Sport.cz!

Článek

„Pro všechna mužstva usilující o účast ve vyřazovací časti jsou především vzájemné zápasy s rivaly existenční,” přiznává důležitost duelu trenér Břetislav Kopřiva.

„Soupeř k nám sice přijede se skalpem mistra, my ale nutně potřebujeme ukončit tu šňůru proher. Za současné situace si už nemůžeme dovolit na domácím ledě ztrácet body,” doplňuje třinecký kouč, jemuž starosti dělají i absence v sestavě: „Vypadli nám zkušení hráči, musíme to ale uhrát vůlí i nasazením a dát pozor na vyloučení. Reichlem režírované přesilovky jsou nebezpečné.“

Litvínov si ale věří

Litvínov sice na třineckém ledě už tři roky nevyhrál, ale v této sezóně bodoval proti Ocelářům v každém zápase. „Historií se netrápím. Když se nám podaří uspět, odpoutáme se od jednoho z velkých soupeřů o play-off,” uvažuje litvínovský trenér Jaroslav Hübl, jenž chce udržet vítěznou pohodu týmu, který s Fraňkem v brance třikrát po sobě vyhrál, z toho dvakrát s nulou. Zápas má prestižní náboj pro hráče, kteří ještě nedávno oblékali dres soupeře.

Hokejová O2 extraliga, 42.kolo:
17:00Třinec - Litvínovon-line
17:30Ústí - Vítkoviceon-line
17:30Kladno - Plzeňon-line
17:30Znojmo Zlínon-line
18:00Pardubice - Č. Budějoviceon-line
17.1.Sparta - Liberec 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 12. Melichárek, 17., 55. P. Nedvěd - 10., 33. Pletka, 46. Víšek, rozhodující nájezd Víšek.
17.1.Slavia - Karlovy Vary 2:4on-line
Branky: 19. Bednář, 51. Klepiš - 1. Kumstát, 5. Melenovský, 17., 44. Skuhravý.

V Litvínově to je slovenské duo Tomas se Švarným a v třinecké brance by se mohl objevit Fiala, patřící severočeskému klubu. „Pokud by chytal, stejně je těžké posoudit, zda fakt, že se hráči navzájem znají, je výhodou spíš pro Třinec, nebo pro nás,” řekl Hübl na klubovém webu o Fialovi.

„O obsazení brankářského postu se rozhodne podle subjektivního pocitu Vojtka, který ještě cítí natažené kolenní vazy. Čechmánka bolavá záda na led zatím nepustí,” doplňuje k tomu Kopřiva.

Sledujte on-line reportáže zápasů 42. kola O2 extraligy na stránkách Sport.cz!

Reklama