Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 2:3Hokejisté Litvínova po třech letech vyhráli v Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Lukeš 0 : 1
33. Benda 0 : 2
38. Malec 1 : 2
59. Štefanka 2 : 2
65. Jenáček 2 : 3

TŘINEC

Litvínovští hokejisté vezou po třech letech vítězství z Třince, třebaže za výhru 3:2 po samostatných nájezdech získali jen dva body. Severočeši v pátek měli na dosah plný bodový zisk, ale pozbyli dvoubrankový náskok a třinecký Štefanka si 44 sekund před koncem řádné hrací doby v power-play vymodlil alespoň remízu. Oceláři tak přerušili šňůru pěti proher, jediný bod jim však znovu přitížil v boji o play-off.

Článek

Střet dvou vyznavačů ofenzívního hokeje divákům mnoho zábavy nepřinesl. Domácí kouč Kopřiva vedl po sérii porážek své oživovací pokusy přes rošády v sestavě, ale Litvínov se úvodnímu platonickému tlaku Ocelářů vcelku bez potíží ubránil. Hosté hru v poli brzy opticky srovnali a měli i velkou možnost, ale Bahenský v desáté minutě z mezikruží Vojtka neprostřelil.

Hra Třince hraničila s křečí, Litvínov zase důsledně bránil a výsledkem byl zápas s minimem příležitostí. Čekání na gól se protáhlo k jednatřiceti minutám. Symbolicky ho ukončil nejproduktivnější litvínovský útočník Lukeš, který ve spolupráci s Černým rozvrátil třineckou defenzívu bleskovým brejkem, po němž úspěšnému střelci stačilo pouze správně nastavit hůl proti přihrávce.

Domácí marnost se ještě prohloubila, když se Benda o tři minuty později v přesilovce prokličkoval z rohu až před Vojtka a se štěstím dostal puk podruhé do sítě. Využitá přesilovka však z těžké deprese pomohla i Ocelářům. Punčochář pykal pouze pět sekund: Barinka posunul vyhrané vhazování na Malce, který jedovatým příklepem od modré čáry oživil šance domácích na bodový zisk.

Přišel větší spád

V třetím dějství zápas konečně chytil větší spád. Domácí zlepšili pohyb v útočném pásmu, ale v koncovce se topili v nepřesnostech. Překombinovali i slibnou situaci v půlminutové přesilovce pět na tři, když Peterek místo střely ještě přihrával před odkrytou branku. Litvínov měl z dalších brejků čistější šance, Třinec po akcích Lukeše, Reichela a Černého třikrát spasil Vojtek.

Hosté si však nechali výhru protéct mezi prsty. Čtyřiačtyřicet sekund před koncem základní hrací doby udržel skokem plavmo Sekeráš vyhozený puk v pásmu a Štefanka zužitkoval riskantní hru bez brankáře střelou od modré čáry, na kterou gólman Franěk přes zakrytý výhled ani nezareagoval.

I v nastavení byli nejprve blíž bodovému přídavku Severočeši, ale Vojtek zneškodnil Bendův průnik. Třinec zase prohospodařil přesilovku čtyři na tři, Peterek v ní netrefil poloprázdnou branku. Rozhodnout proto musely nájezdy: ve čtvrté sadě je vyřešil Jenáček, který proměnil i svůj druhý pokus večera a zajistil dva body pro Litvínov.

Oceláři Třinec - Litvínov 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Malec (Barinka), 60. Štefanka (Sekeráš) - 31. Lukeš (J. Černý), 34. Benda (Tomas), rozhodující nájezd Jenáček. Rozhodčí: Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 2476.
Třinec: Vojtek - D. Seman, Malec, Sekeráš, Výtisk, Andersons, Pácal - Barinka, Peterek, D. Moravec - Tomík, Polanský, Štefanka - Korhoň, Kolusz, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Litvínov: Franěk - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, O. Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Benda, Bahenský, Tomas - Trávníček, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín