Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Vítkovice 2:4Vítkovice vybojovaly cennou výhru 4:2 na ledě Ústeckých Lvů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Káňa 0 : 1
21. Mrázek 0 : 2
32. Nedorost 1 : 2
38. Jánoš 1 : 3
46. Zeman 2 : 3
59. Burger 2 : 4

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 42. kole extraligy na ledě posledního Slovanu Ústečtí Lvi 4:2. Ostravané tak posílili svou pozici mezi nejlepšími deseti týmy, navíc už jsou jen bod za šestým místem, jenž znamená přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Článek

Hostům hodně pomohl rychlý gól, když je již v polovině čtvrté minuty přivedl do vedení Káňa, který po přihrávce Hubáčka překonal z bezprostřední blízkosti domácího brankáře Přikryla. Poté Vítkovice nepotrestaly dvě po sobě následující vyloučení Gýny a Zukala. Strážce ústecké svatyně Přikryl měl práci jen po střelách Burgera a Köhlera.

Jeho vítkovický protějšek Štěpánek se vyznamenal po střele Františka Mrázka po ledě. Při vyloučení Burgera skončila dorážka Janků nad brankou hostů. Na konci 17. minuty projel kluzištěm Köhler a jeho střela orazítkovala horní tyčku Přikrylovy branky.

Na začátku druhé třetiny šli hosté do dvoubrankového vedení při vlastním oslabení, když Jaroslav Mrázek zblízka protlačil puk do ústecké branky. Pak se delší dobu na ledě nic zajímavého nedělo. Ve 33. minutě se však dočkali i Ústečtí Lvi a snížili na 1:2. Po slovenské spolupráci se Špirkem projel středem kluziště Nedorost a blafákem překonal Štěpánka.

Burger vstřelil pojistku do prázdné brány

O dvě minuty později poslal nepřesný rozhodčí Hradil domácí na půl minuty do třech, ale Lvi se ubránili. Ústecký kapitán Novák pak nepřekonal v přesilovce v dobré šanci Štěpánka a na druhé straně si poradil Přikryl s nájezdem Ujčíka. 72 sekund před koncem druhé třetiny však získal hostům zpět dvoubrankový náskok Jánoš, když jeho střelu ještě tečoval bek Evan.

V úvodu třetího dějství nevyužil vítkovický Šimíček chybu domácí obrany, na druhé straně ve 47. minutě potrestalo Ústí vyloučení Köhlera a obránce Zeman bombou od modré čáry prostřelil Štěpánka. Domácí potom zamkli soupeře v jeho třetině, ale skórovat mohli i hosté, když po rychlém brejku zlikvidoval Přikryl dorážku Ujčíka.

V závěrečné pětiminutovce Vítkovice dobře bránily svůj náskok, ovšem na začátku 59. minuty oslabil hosty vyloučený obránce Kuboš. V čase 58:58 odjel ústecký brankář Přikryl na střídačku, ale šest ústeckých bruslařů se proti čtyřem bránícím hráčům Vítkovic střelecky neprosadilo. Naopak hostující útočník Burger poslal puk z vlastní třetiny do prázdné ústecké branky a pečetil tak vítězství favorita.

Slovan Ústečtí Lvi - Vítkovice Steel 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. A. Nedorost (Špirko), 47. Zeman (Klobouček) - 4. R. Káňa (R. Hubáček), 22. J. Mrázek (Ujčík), 39. Jánoš (Ujčík), 60. Burger. Rozhodčí: Hradil - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 3934.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, Zeman, Klobouček, A. Nedorost, Zukal - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, M. Havel - Šagát. Trenéři: Votruba a M. Mach.
Vítkovice: J. Štěpánek - Jurečka, Barynka, Kuboš - Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Trnka, Heš - Klimek, Burger, Tomášek - Ujčík, Šimíček, Jánoš - Vala, R. Hruška, Köhler - Svačina, R. Hubáček, R. Káňa. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín