Hlavní obsah

Pardubice - Č.Budějovice 5:2Pardubice se vytáhly na lídra z Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. P. Sýkora 1 : 0
30. P. Sýkora 2 : 0
44. Kůrka 2 : 1
49. P. Sýkora 3 : 1
50. Vak 3 : 2
51. Rolinek 4 : 2
56. Starý 5 : 2

Hokejisté Pardubic porazili v pátečním 42. kole vedoucí tým extraligy z Českých Budějovic 5:2, když hlavní podíl na výhře měl uzdravený kanonýr Petr Sýkora, autor dvou branek. Společně s Tomášem Rolinkem se postarali o čtyři z pěti branek v síti Mountfieldu. Pardubice tak ztrácí na desáté místo pět bodů, ale mají zápas k dobru.

Článek

Souboj měl dobrou úroveň a diváci viděli pohledný hokej, ve kterém nechyběla rychlost, důraz a řada pěkných akcí před oběma brankami.

Vedoucí celek vstoupil do zápasu s velkým nasazením a prakticky celou úvodní třetinu přehrával domácí tým jednoduchými rychlými akcemi. Pardubičtí dobře bránili, ale do přímého ohrožení Turkovy branky se dostávali jen v ojedinělých akcích. Lašák byl častěji v permanenci než jeho protějšek, Jihočeši na něj však nevyzráli. Pardubičtí se do tlaku nedostali ani při dvou přesilovkách a dokonce je sehráli tak špatně, že si vysloužili pískot diváků.

Po přestávce se ale na ledě objevil Moeller ve zcela jiném světle. Už po 22 vteřinách rozjásal publikum Rolinek, kterého perfektně uvolnil Sýkora, jehož přítomnost v sestavě byla pro domácí velkým povzbuzením. Gól naladil domácí celek na ofenzívní notu a rázem se karta obrátila.

Moeller měl více ze hry, vytvořil si převahu, ale ve 27. minutě mohl děkovat Lašákovi, že hosté nevyrovnali. Pardubický mág v brance třikrát vychytal kanonádu hostí, kteří krátce po té inkasovali podruhé. Opět u toho byla dvojice aktérů první branky. Při vlastním oslabení Rolinek na červené vybojoval kotouč pro Sýkoru, který střelou po ledě pokořil Turka. Dvoubrankový náskok byl Východočechům odměnou za výkon v této fázi utkání.

Úvod třetí třetiny byl ve znamení tří vyloučení domácích hráčů. Ve 45. minutě Jihočeši využili dvojnásobnou početní výhodu a Kůrkou dali kontaktní gól. Branka jakoby pokropila hráče Mountfieldu živou vodou. Hosté přidali na důrazu a ráz hry se začal vracet do úvodní třetiny. Rychlost Jihočechů dělala hodně problémů úporně bránícím domácím, kteří však v 50. minutě znovu získali dvoubrankový náskok. Postaral se o to opět kanonýr Sýkora, který využil početní výhodu při vyloučení Kůrky.

O minutu později, když na trestné lavici pykal domácí Starý, korigoval skóre Vak a utkání dostalo opět dramatický náboj. V 51. minutě však ujel Jihočechům Rolinek a snadno si poradil s Turkem, který dnes neoplýval obvyklou jistotou. Pojistku na zaslouženou výhru dal domácím v 57. minutě Starý, který vrátil do sítě Turkem vyraženou střelu Koukala.

Moeller Pardubice - Mountfield České Budějovice 5:2 (0:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 21. Rolinek (Sýkora), 31. Sýkora (Rolinek), 50. Sýkora (Snopek), 52. Rolinek, 57. Starý - 45. Kůrka (Šimánek), 51. Vak (Sailer). Rozhodčí: Mandioni (Švýc.) - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 9764.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Nakládal, Linhart, Posmyk, Kolář II, Koma - Sýkora, Rolinek, Tvrdík - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Starý,Koukal - Ondřej, Zohorna, Klejna. Trenéři: Šejba a Lubina.
České Budějovice: Turek - Gřegořek, Frolo, Sičák, Vydarený, F. Novák, Bolf, Toman, Mucha - Brabenec, Mertl, Kuchejda - Sailer, Šimánek, Kůrka - Veselý, Vak, Hřebejk - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: