Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 3:2 SNBoleslav vydřela výhru po samostatných nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Smoleňák 0 : 1
7. Ševc 1 : 1
39. Šťastný 2 : 1
58. Cingel 2 : 2
65. Jeglič (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v nedělním utkání 48. kola extraligy nad Hradcem Králové 3:2 po samostatných nájezdech. Vítěznou trefu zaznamenal v sedmé sérii nájezdů Jeglič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Šťastný (vlevo) a Radim Zohorna z Mladé Boleslavi se radují.

Článek

Skóre zápasu se v úvodní desetiminutovce měnilo hned dvakrát. V obou případech se o to postarali kapitáni. Už ve druhé minutě se prosadil hostující Smoleňák, o čtyři minuty později vyrovnal obránce Ševc. Vedení mohl v polovině třetiny vrátit hostům Radovan Pavlík, jeho samostatní únik pokryl brankář Krošelj.

Stejnou šanci měl na druhé straně v prostřední periodě domácí Kousal, ale také Mazanec dokázal udržet puk na betonu ještě před brankovou čárou. Stav zápasu se tak měnil až v samotném závěru třetiny, když přes clonu dvou hráčů neměl Mazanec šanci vidět puk po střele Šťastného.

Domácí ve třetí třetině spíše kontrolovali jednogólový náskok, šancí nebylo k vidění mnoho ani na jedné straně. Brankář Krošelj měl více práce snad jenom při hradecké přesilovce při vyloučení Hrbase. Definitivní pojistku mohli dát Boleslavi při úniku dvou proti jednomu obránci Klepiš se Zbořilem, ale poslední bek Hradce jim šanci dokázal zmařit.

A tak přišel trest. V 58. minutě sice předvedl domácí brankář dva parádní zákroky, na třetí dorážku už ale byl krátký. Mladoboleslavští se ještě snažili branku odvrátit trenérskou výzvou, ale ani ta žádné porušení pravidel neodhalila. Gól Cingela platil. Prodloužení mohl odvrátit hned vzápětí Lunter, ale jeho dělovku vytěsnil vyrážečkou Mazanec.

V úvodu nastavené pětiminutovky byli aktivnější hostě, Krošelj si musel připsat tři dobré zákroky. Na druhé straně se pak vyřítil osamocený Zohorna, ale ani jeho blafák úspěch neslavil. V závěru předvedl nádhernou samostatnou akci Klepiš, ale v zakončení mu sjel puk z hole a muselo se do nájezdů. V základních pěti sériích se trefili domácí Bernad a hostující Cingel. O druhém bodu pak rozhodl v sedmé sérii Jeglič.

48. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. náj. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Ševc (Jeglič, Šťastný), 39. Šťastný (Dlapa), rozhodující nájezd Jeglič - 2. Smoleňák (F. Pavlík, R. Pavlík), 58. Cingel (M. Chalupa, Smoleňák). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 3822.
Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Kašpar, Bičevskis, Lunter - J. Stránský, Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík a Patera.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Cibulskis - Jergl, Klíma, Perret - Dragoun, Lev, M. Chalupa - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín