Hlavní obsah

Slavia - Sparta 5:7Poslední pražské derby základní části vyhrála Sparta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Langhammer 0 : 1
14. Micka 1 : 1
21. Micka 2 : 1
21. Vaic 2 : 2
27. Sup 3 : 2
35. Nedvěd 3 : 3
35. Langhammer 3 : 4
36. Ton 3 : 5
50. Bednář 4 : 5
52. Sup 5 : 5
54. Netík 5 : 6
58. Nedvěd 5 : 7

PRAHA

Poslední hokejové derby pražských „S“ v základní části letošní sezóny vyznělo lépe pro Spartu, která v 43. kole O2 extraligy vyhrála na ledě Slavie 7:5. Nedělní zápas v Sazka Areně ozvláštnil skutečný svatební obřad a Sparťané přidali opravdu zvláštní svatební dary - během druhé třetiny nastříleli domácímu týmu čtyři góly. Celkem jich dali sedm, dvakrát se trefili Langhammer a Nedvěd.

Článek

První velkou šanci zápasu měl Sparťan Švagrovský, ale z dobré pozice netrefil branku. Na druhé straně se dostal do úniku Kadlec, ale kvůli posunuté brance nebyl gól domácího obránce po přezkoumání videa uznán. Při početní výhodě Sparty v sedmé minutě posílal před branku šikovnou přihrávku Ton, ale najíždějící Nedvěd puk netrefil a skončil jen na zádech gólmana Svobody.

Slávistický brankář byl poprvé oficiálně pokořen až ve dvanácté minutě, kdy si od zadního mantinelu vybruslil před branku Langhammer a zakončil. Slavia odpověděla za tři minuty po tlaku čtvrtého útoku. Puk se před brankou odrazil k Mickovi, ten do něj najisto praštil a srovnal skóre. Závěr první třetiny rozproudil emoce sparťanských fanoušků. Na branku Slavie pádil Ton, který byl tvrdě zastaven jedním z obránců, ale rozhodčí pískl faul až ve chvíli, když se na druhé straně ohnal po Hruškovi Černošek.

Svatba o přestávce 

Po výjimečné přestávce, kterou vyplnil svatební obřad vybraného páru v klubové soutěži, Slavia otočila vývoj zápasu. Ve 22. minutě napřáhl z kruhu Micka, jehož střelu pravděpodobně do branky ještě tečoval Rataj, nicméně gól byl připsán prvně jmenovanému. Vedení však Slavii vydrželo pouhých čtrnáct vteřin, hned z dalšího útoku vyrovnal Vaic. Domácí byli znovu o gól vpředu v 28. minutě, Dubu z dorážky nadvakrát překonal Sup.

Od 34. minuty hrála Sparta téměř dvě minuty přesilovku pět na tři a těsně po návratu Doležala hosté udeřili. Ránu Sivka vyrazil Svoboda k volnému Nedvědovi, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou bránu. Za dalších jednatřicet vteřin kapituloval slávistický brankář počtvrté. Vaic našel přesnou přihrávkou před branku najíždějícího Langhammera a Sparta otočila vývoj zápasu znovu ve svůj prospěch. Ani to ale ještě holešovickému týmu nestačilo, Ton za další minutu zvýšil na 5:3. Snížit mohl po úniku Bednář, Duba však jeho střelu vyrazil ramenem.

Sparta udeřila v přesilovce i oslabení 

Hned na začátku třetí třetiny byl neúspěšný i výpad Klepiše, ale větší šance se domácím naskytla po vyloučení Nedvěda na dvě plus dvě minuty v 50. minutě. Jeho první část trestu využila Slavia hned po pár vteřinách zásluhou Bednáře. A když už vjížděl Nedvěd zpátky na led, bylo vyrovnáno. Ve skrumáži před brankou se nejlépe orientoval Sup.

Sedm minut před koncem sestřelil u mantinelu Vašíček Melichárka, a Sparta šla v přesilovce znovu do vedení zásluhou Netíka. Jenže to byl znovu Nedvěd, kdo pomohl svým vyloučením nabrat domácím síly. Když byl navíc vyloučen i Jerofejevs, hráli domácí téměř minutu v dvojnásobné početní výhodě. Jenže gól nakonec padl na druhé straně, na konečných 7:5 upravil Nedvěd.

Slavia Praha - Sparta Praha 5:7 (1:1, 2:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 15. Micka (Doležal), 22. Micka (Sloboda), 28. Sup (Bednář), 51. Bednář (Kadlec), 53. Sup (Micka) - 12. Langhammer (Vaic), 22. Vaic (Hanzlík), 36. Nedvěd (Sivek), 36. Langhammer (Vaic), 37. Ton (Netík), 55. Netík (Vykoukal), 59. Nedvěd (Langhammer). Rozhodčí: Jeřábek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 12 536.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Kolařík, Drtina, Němeček, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Tomica - Sup, Rataj, Bednář - Růžička, Klepiš, Doležal - Sklenář, Vondrka, Micka. Trenér: Vladimír Růžička.
Sparta: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Hanzlík, Černošek, Tabaček - Ton, Sivek, Netík - Melichárek, Nedvěd, Vondráček - Dragoun, Langhammer, Vaic - Hromas, Švagrovský, Podlešák. Trenér: František Výborný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice