Hlavní obsah

Vítkovice - Znojmo 4:1Vítkovice pokračují ve zlepšených výkonech, porazily Znojmo 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Gulaši 1 : 0
16. Burger 2 : 0
30. Klimek 3 : 0
53. Hruška 4 : 0
55. Svoboda 4 : 1

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili ve 43. kole extraligy Znojmo 4:1 a tříbodovým ziskem proti přímému soupeři v boji o postup do play-off si upevnili postavení v elitní desítce. Domácí soka z jižní Moravy jednoznačně přehráli až od druhé části, ale rozhodující náskok si vypracovali už v první třetině dvěma využitými přesilovkami a góly Michala Gulašiho s Jiřím Burgerem. Pod vedením nového trenéra Ernesta Bokroše Vítkovice vyhrály šestý z osmi zápasů.

Článek

Herní rozmach vítkovického souboru v rukou nového kouče dále pokračuje. Bokrošův tým oslavil další triumf disciplíny, výborného bruslení i smrtících přesilovek v první třetině. Vítkovice se však znovu neobešly bez štěstí, zápas by se vyvíjel nepochybně jinak, kdyby Procházka ve třetí minutě z dorážky nemířil jen do tyčky.

Domácí Orly už v první části dvakrát sestřelili v přesilovkách. Gulaši zužitkoval hned první, když Trvaje prostřelil od modré čáry. Také Znojmo se v první části dočkalo puku ve vítkovické brance, ale při přesné ráně Švrčka zavázel Pruskovi v brankovišti znojemský útočník a rozhodčí Homola jeho trefu neuznal.

Hostům nebylo přáno

Třetí znojemské vyloučení znamenalo druhý obdržený gól: při přesilovce čtyři na tři si vítkovický kvartet sérii rychlých přihrávek otevřel palebný prostor a na Burgerův střelu z voleje se Trvaj už nestačil přesunout k bližší tyčce. Hostům nebylo přáno, zadák Jareš sice převezl v 19. minutě vítkovickou defenzívu, ale parádní stahovačku znehodnotil špatným zakončením, které jen pošimralo Pruskovu tyčku.

O vítězství Vítkovic už dále nebylo sebemenších pochyb, domácí si od druhé třetiny podmanili soupeře perfektním pohybem. Rychlosti hbitých vítkovických útočníků Znojmo nestačilo, jen Trvaj stlačil gólový rozdíl do přijatelných mezích. Exvítkovický brankář zmařil tři sólové nájezdy, svými manévry ho nezmátli výborný Ujčík, Šimíček ani Tomášek. Všechno Trvaj ale chytit nemohl: v 31. minutě hostujícím zadákům znovu unikl Klimek a neomylně zavěsil pod břevno.

Znojmo ztratilo víru ve zvrat. Vítkovičtí bruslaři dokonali rozklad znojemských řad dalšími výpady v třetí části, ale Trvaj se znovu překonával. Vychytal pět nájezdů osamocených střelců, nepřišli si na něj ani Burger s Köhlerem, ale jeho akci dokončil přesnou dorážkou Hruška. Čest hostující ofenzívy zachránil v závěru Svoboda, který zblízka posunul puk za ležícího Pruska a pokazil mu čisté konto.

Vítkovice Steel - Znojemští Orli 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Gulaši (Ujčík), 17. Burger (Kuboš), 31. Klimek (Köhler), 54. R. Hruška (Köhler) - 56. J. Svoboda (Plášek). Rozhodčí: Homola - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:10, navíc Meidl (Znojmo) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 5412.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Heš, Trnka - Vala, Burger, Tomášek - Ujčík, Šimíček, Jánoš - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, R. Hubáček, Káňa. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Chvátal - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Beroun, Haman, Plášek - od 30. min. navíc Meidl. Trenéři: Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: