Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 4:2Zdravotně indisponované Pardubice otočily zápas s Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Korhoň 0 : 1
15. Barinka 0 : 2
43. M. Šeda 1 : 2
49. Kolář 2 : 2
51. Tvrdík 3 : 2
56. Cetkovský 4 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 43. extraligovém kole Třinec 4:2, když o svém vítězství rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili všechny své branky. Oceláři si tak připsali již sedmou porážku za sebou.

Článek

Východočeši v neděli vedle soupeře bojovali i se zdravotními problémy. Řada hráčů do utkání nemohla zasáhnout, někteří odstoupili v jeho průběhu, jiní s problémy hráli. Z lavičky koučoval mužstvo jen asistent Lubina, neboť s horečkou se trápil i hlavní trenér Šejba.

Za této situace se v pardubické sestavě objevil nezcela uzdravený obránce Havíř, který se na chvíli objevil i v útoku stejně jako další bek Koma. Hosté tak měli ulehčenou situaci a v úvodní třetině jí dokonale využili. Hned v 5. minutě udělal chybu Linhart a dvojice Barinka - Korhoň si s nájezdem na Lašáka snadno poradila.

Domácí se zvedli ve druhé třetině

O dvě minuty později byl u zrodu další nebezpečné šance Třince opět Linhart, ale Lašák vše zachránil. Domácí měli první příležitost v 8. minutě, ale Somík dal ukvapeně vedle. Další chyba domácích pomohla hostům k brance ještě v první třetině, když svého krajana překonal Barinka.

Ve druhé třetině domácí vyrovnali hru, ale střelecky se jim nevedlo. Na jejich hře byla hodně znát zdravotní indispozice, nestačili v osobních soubojích a také v rychlosti. Přesto se do slibných šancí v této fázi utkání dostali postupně Pucher, Semorád i Somík. Právě mladíci Rákos a Semorád, kteří byli k utkání povoláni, hýřili rychlostí a důrazem. Blízko snížení byl Nakládal, ale trefil jen tyčku.

Do třetí třetiny vstoupili domácí se zbytkem sil a ve 43. minutě se jim podařilo snížit, když Šeda potrestal Hrňovo vyloučení. Hosté se dostali pod tlak, kterému čelili tvrdou obranu. Bojovnost domácích slavila úspěch v 50. minutě, kdy se agilní dvojice Kolář - Koukal postarala o vyrovnání. Útočník Kolář se zasloužil i o třetí branku Moelleru. Z jeho přihrávky Tvrdík propasíroval kotouč mezi levou tyčku a betony Vojtka. Pardubická sestava se smrskla jen do nekompletních tří formací, ale přesto se dočkali domácí plného bodového zisku. V 57. minutě navíc Cetkovský přidal čtvrtý gól.

Moeller Pardubice - Oceláři Třinec 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 43. Šeda (Snopek), 50. Kolář I (Koukal), 52. Tvrdík (Kolář I), 57. Cetkovský (Somík) - 5. Korhoň (P. Barinka), 16. P. Barinka (Polanský). Rozhodčí: Turčan - Bláha, Šátava. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 9105.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Nakládal, Linhart, Posmyk, Kolář II, Havíř - Sýkora, Tvrdík, Rákos - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I., Koukal, Semorád - Koma. Trenéři: Šejba a Lubina.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Andersons, Pácal, Kundrátek - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Korhoň - Hrňa, Polanský, Pavelek - Steber, Hampl, Kolusz. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata: