Hlavní obsah

Nedvěd: Minule nás Slavia ztrapnila, teď jsme jí to vrátili

Hokejový útočník Sparty Petr Nedvěd mohl být po pražském derby se Slavií proklínaným vyvrhelem, ale nakonec byl klíčovou postavou vítězného zápasu. Když dostal deset minut před koncem dvojnásobný trest, domácí dvěma góly srovnali sparťanský náskok. V závěru ale právě Nedvěd vstřelil svou druhou branku v utkání a upravil na konečných 7:5 pro Spartu.

Článek

Co byste řekl o vítězství nad Slavií?

Pro nás to byl super zápas, protože v minulém souboji nás Slavia trochu ztrapnila. My jsme potřebovali vyhrát, protože do desátého místa je to v tabulce extraligy opravdu našlapané. Slavie už má bodů dost a samozřejmě nás chtěli „vycáknout“, což se jim nepodařilo. Jsme rádi, že máme tři body.

Deset minut před koncem jste dostal trest na dvě plus dvě minuty a Slavia zápas zdramatizovala...

To nebylo zrovna nejlepší... Ale co se týče těch čtyř minut, tak musím říct, že dvě minuty jsem dostal oprávněně, ale další dvě jsem tedy nepochopil. Když tam ten hráč vyskočí pět metrů do výšky, tak by spíš měl dostat pokutu za trapnosti, nevím co tam zkoušel... Ty další dvě minuty co jsem dostal, to byl holý nesmysl.

Ideální sestava 43. kola extraligy podle Sport.cz:
P. Franěk (Litvínov - podruhé v sestavě kola) - J. Snopek (Pardubice - 2), J. Šlégr (Litvínov) - P. Fabuš (Plzeň - 2), J. Langhammer (Sparta), T. Vlasák (Plzeň - 3).

Řešil jste to nějak s rozhodčím?

Já jsem se o těch dalších dvou minutách dozvěděl, až když jsem seděl na trestné lavici.

A pak vlastně Slavia dala dvě branky...

To bylo nepříjemné, protože tu druhou část trestu už jsme ubránili a najednou další branka. Při tom prvním gólu to slávisté sehráli skvěle a Bedýnka se trefil pod víko, s tím se nedalo nic dělat... Ale bojovali jsme a věřili v úspěch, a nakonec dali další góly.

Ten váš gól v závěru pak pro vás musel být jistým zadostiučiněním...

Určitě, z toho jsem měl obrovskou radost.

Měli jste zase hodně vyloučených, to muselo být těžké pro psychiku se neustále bránit?

Samozřejmě, že jsme chtěli hrát co nejvíce času pět na pět. Protože jsme věřili, že když budeme hrát na rychlé brejky, tak máme velkou šanci. To se nám bohužel nepovedlo už od začátku. Ale od posledních zápasů se ta naše oslabení hodně zlepšila, padáme tam po hlavě a nutíme soupeře k chybám. Hodně se sice píše o těch, co dávají góly, ale tenhle zápas jsme vyhráli právě díky hráčům, kteří dobře zvládají oslabení.

Najednou dáváte sedm gólů. Změnilo se něco i na jiné části vaší hry?

Zas až tolik se toho nezměnilo, akorát nám to tam teď padá. Předtím jsme měli šance také na pět šest gólů, ale prostě góly nepadaly. Pak jsme si přestali trochu věřit a nedařilo se nám ani ve velkých gólových šancích.

Včetně Super Six máte za sebou velkou sérii zápasů, ubývají hodně síly?

Když se pak takhle vyhraje, tak jdou všechny bolesti a únava stranou. A naopak kdybychom prohráli, tak bychom tu únavu cítili dvakrát tolik. Psychika hraje obrovskou roli.

Reklama

Související témata: