Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 0:4Zlín se trápí v koncovce a opět prohrál, tentokráte s Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šimánek 0 : 1
19. Brabenec 0 : 2
34. Hübl 0 : 3
53. Květoň 0 : 4

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v zápase 43. kola extraligy na domácím ledě s Českými Budějovicemi 0:4, když nedokázali vstřelit ani branku a jejich mizérie v koncovce trvá již 149 minut. Naopak Jihočeši potvrdili jasnou výhrou na Moravě pozici lídra extraligové soutěže. Brankář Jan Chábera si připsal třetí čisté konto v této sezóně, v jednom případě však Jihočeši prohráli následné samostatné nájezdy.

Článek

Zápas měl slavnostní předehru, neboť zlínský útočník Leška nastoupil k 700. zápasu v nejvyšší soutěži. V úvodní třetině se hrál rychlý hokej s řadou dramatických momentů na obou stranách. Nejprve zahrozil Rachůnek, ale Chábera byl připraven. Hned v úvodu se zranil hostující kapitán Sailer po souboji u hrazení a utkání nedohrál. Berani hráli ve 4. minutě přesilovou hru, když za zdržování hry byl vyloučen Šimánek. Do šance se dostal Kubiš, ale skóre se nezměnilo.

Hned po svém návratu na led mohl Šimánek skórovat, ale gólman Murín včasným vyjetím zneškodnil šanci. Do vedení šli hosté, když využili dvojnásobnou převahu, neboť rozhodčí poslal za katr Hamrlíka a vzápětí Kloučka. Budějovice ji po 24 sekundách využily, když po vyšachování zlínské obrany měl před sebou Šimánek zcela odkrytou zlínskou klec. Domácí mohli vzápětí vyrovnat, ale střela obránce Hamrlíka orazítkovala horní tyč. Hosté si své vedení pojistili v závěrečné minutě úvodní třetiny zásluhou přesné střely Brabence.

Hosté si náskok pohlídali

Dvoubrankový náskok hostů mohl ve 22. minutě navýšit Kůrka, ale Murín proti jeho střele vytáhl parádní zákrok lapačkou. Ráz druhé třetiny určovaly přesilové hry. Českým Budějovicím se povedl kuriózní kousek, když v rozmezí čtyř minut hosté dvakrát špatně střídali a pykali za příliš mnoho hráčů na ledě. Hra v početní výhodě Zlínu nešla, za zmínku stojí pouze dělovka Bořuty a kličkovaná Okála, kterou zlínský kapitán zakončil střelou do připraveného Chábery. Soupeř si v přesilové hře vedl o poznání lépe. Ve 33. minutě sice Murín vychytal ve stoprocentních příležitostech Vaka s Brabencem, ale dvě minuty poté pálil od modré Toman a odražený puk zametl do sítě Hübl. Hosté byli při chuti, Šimánek mířil těsně vedle a v závěru třetiny neuspěl sám před Murínem Květoň.

Hosté si pohlídali ve třetí třetině náskok. Zlín hrál téměř dvě minuty přesilovku pět na tři, ale k vážnějšímu ohrožení gólmana Chábery se nedostal. Na zlínské hokejky se lepila smůla i nervozita a vázla kombinace. K úspěchu nevedla ani další početní výhoda. A přišel zákonitě další trest. Nedisciplinovanost ve zlínských řadách vedla k další brance Jihočechů, když se nemýlil Květoň. Svěřenci kouče Rostislava Vlacha se nadále trápí v koncovce a prohráli počtvrté za sebou. Zatímco na venkovních kluzištích nedali 121 minut za sebou branku, v domácím prostředí čekají na kýžený gól 89 minut.

RI Okna Zlín - Mountfield České Budějovice 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Šimánek (Kůrka), 20. Brabenec (Kůrka), 35. V. Hübl (Toman), 54. L. Květoň (Sičák). Rozhodčí: Pešina - Bryška, Chytil. Vyloučení: 10:12. Využití: 0:3. Diváci: 4078.
Zlín: Murín - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Ďurák, Hlavačka, Klouček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Mokrejš, Andrašovský - Rachůnek, Roman Vlach, Kubiš - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.
České Budějovice: Chábera - Gřegořek, Mucha, Sičák, Bolf, Toman, Vydarený, Frolo - Kuchejda, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Vak, Veselý - L. Květoň, Mertl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: