Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 1:0Souboj Litvínova s Karlovými Vary rozhodl obránce Šlégr

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Šlégr 1 : 0

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 43. extraligovém kole Karlovy Vary 1:0 v prodloužení, když jediným úspěšným střelcem podkrušnohorského derby byl obránce Jiří Šlégr. Až do 63. minuty zápasu kralovali brankáři Petr Franěk a Lukáš Sáblík.

Článek

V první třetině oba týmy předváděly zejména pozorný obranný hokej. Občas se na jedné i na druhé straně útočníci pokoušely ohrozit soupeřovu branku, jenže jejich snaha pokaždé ztroskotala buď na výborné hře obrany, nebo na gólmanech. Šanci otevřít skóre měl již ve druhé minutě Bílek, ale stejně jako Kristek o pár vteřin později proti Fraňkovi neuspěl.

V druhém dějství byl obraz hry podobný. Snad nejvíce vzruchu přinesla 29. minuta, kdy při vlastním oslabení ujel Milan Procházka, jenže na litvínovského gólmana nevyzrál. Franěk si s ledovým klidem počkal a skvělým zákrokem lapačkou celou situaci vyřešil.

Ve třetí třetině měly Karlovy Vary hned dvakrát možnost dvojnásobné přesilovky, jenže houževnatě bránící Litvínov obě početní převahy bez úhony přečkal. V oslabení se musel ohánět i Sáblík, ale i on byl bezchybný. V 55. minutě se Západočechům podařilo Fraňka překonat, rozhodčí Mikula však gól pro postavené hráče v brankovišti neuznal.a

Když se diváci branky až do konce normální hrací doby nedočkali, přišlo na řadu prodloužení. V něm v čase 62:48 rozhodla střela obránce Šlégra, který přesně trefil odkrytou část branky.

Litvínov - Energie Karlovy Vary 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka: 63. Šlégr. Rozhodčí: Mikula - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 6425.
Litvínov: Franěk - Šlégr, L. Poživil, Švarný, O. Poživil, Skuhrovec, Vobořil, Punčochář, Tůma - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Jenáček, Trávníček - Tomas, Benda, Bahenský - Sklenička, Rindoš, Machulda. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Sáblík - Jiří Hanzlík, Dobroň, Řezníček, Mudroch, Duben, Němec, Ustrnul, Grof - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Hluchý, Bílek, Pech - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Kraft, Dej. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: