Hlavní obsah

Liberec - Kladno 2:3Kladno potvrdilo dobré výsledky v Liberci, vyhrálo po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Pletka 1 : 0
22. Čermák 2 : 0
23. Procházka 2 : 1
47. Kalla 2 : 2
65. Patera 2 : 3

LIBEREC

Hokejisté Kladna v neděli v Liberci potvrdili, že se jim v posledních kolech daří. V zápase 43. kola vyhráli na severu Čech 3:2 po samostatných nájezdech, když o jejich úspěchu rozhodl až v deváté sérii nájezdů kapitán Pavel Patera.

Článek

Diváci, kteří se před utkáním zdrželi u občerstvovacích boxů v útrobách Tipsport arény, museli velmi litovat. Z prvního útoku Tygrů totiž udeřilo. Kašpaříkův pokus ještě Kopřiva, který nastoupil poprvé od začátku zápasu po svém návratu ze zámoří, vyrazil, na dorážku Pletky již nestihl zareagovat.

Poté převzali otěže zápasu Středočeši a první třetina patřila jim. Vyrovnání zabránil buď skvělý Pinc, nebo při domácích stálo štěstí. Z výčtu šancí nejprve Tomajko vybídnul ke skórování Rudovského, ten však neuspěl. Podobně si počínali ve velkých šancích Patera a Nedvěd. V deváté minutě stálo při domácích štěstí. Biliárovou kombinaci první útočné lajny Kladna neusměrnil do prázdné branky Patera. V 15. minutě se řítil sám na Pince ve vlastním oslabení Čurila, ale ani on brankáře Pince nepřekonal. Do kabin tak odcházeli spokojenější Bílí Tygři.

Na začátku druhého dějství se Liberec dokázal prosadit podruhé. Pletka našel zpoza branky volného Čermáka, a ten švihem pod víko rozradostnil liberecké fanoušky. Dvoubrankový rozdíl ovšem netrval dlouho, o minutu později zakončil souhru elitní formace kladenských Martin Procházka a připsal si dvacátý gól v sezoně. V polovině utkání mohlo být dokonce vyrovnáno, ale Divišovu nahrávku nepřetavil v gól Patera a projektil Hájka Pinc lapil.

O vítězi rozhodly až nájezdy

V závěrečné části hry mohl domácí uklidnit Šachl, ale jeho bekhendový pokus Kopřiva kryl. Vzápětí se v obrovské šanci zjevil Bartovič, slovenský forward ale přestřelil. Ve 47. minutě se blýskl pěknou individuální akci Pletka, na kladenského gólmana ale nevyzrál. Minutu na to udeřilo na druhé straně. Nedvěd přesně přihrál Kallovi, který z blízka vyrovnal. Posledních deset minut patřilo domácím. V 51. minutě okopírovali vydařenou akci hostí Šachl s Bartovičem, slovenský útočník však v koncovce neměl štěstí. Tygři byli v tlaku, velkou možnost spálil Vantuch. Poslední šanci rozhodnout v normální hrací době se Severočechům naskytla v závěrečné minutě při přesilové hře. Liberečtí ji promarnili a zápas tak dospěl do prodloužení.

V něm byli Středočeši blízko k rozhodnutí, rány Nedvěda, Horny a Kally ale vychytal gólman Pinc. O vítězi duelu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Drama dospělo až do deváté série, v ní se trefil Patera, a protože předtím neuspěl Čermák, odvezli si Středočeši z Podještědu dva body.

Bílí Tygři Liberec - Geus Okna Kladno 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Pletka (Kašpařík), 23. L. Čermák (Pletka) - 24. Martin Procházka (Patera), 48. Kalla (Z. Nedvěd), rozhodující nájezd Patera. Rozhodčí: Šindler - Kis, Padevět. Vyloučení: 5:6, navíc Ševc (Kladno) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5740.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Zíb, Hunkes, Krstev, Žabka, Derner, Kočí, Holub - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Pabiška, Víšek - Vantuch, Dušek, Šachl - Rapáč, Rýgl, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach, D. Růžička - Diviš, Patera, Martin Procházka - Gulaš, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Z. Nedvěd - Rudovský, Čurila, Tomajko - Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: