Hlavní obsah

Plzeň - Ústí n. Labem 5:4Hokejisté Plzně porazili poslední Ústí nad Labem až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vampola 1 : 0
16. Špirko 1 : 1
27. Fabuš 2 : 1
37. Vlasák 3 : 1
42. Novák 3 : 2
47. Vlasák 4 : 2
55. Čaloun 4 : 3
58. Janků 4 : 4
63. Fabuš 5 : 4

Hokejisté Plzně porazili ve 43. kole extraligy nováčka z Ústí nad Labem 5:4 v prodloužení a po třech předešlých porážkách se radovali z vítězství. Západočeši sice v utkání dvakrát vedli o dvě branky, hosté ovšem dokázali vždy snížit a necelé dvě minuty před koncem normální hrací doby Janků vyrovnal. V nastaveném čase, ve kterém se Lasselsberger představil již po sedmnácté v sezóně, zajistil bonusový bod Plzni Peter Fabuš.

Článek

V brance domácích potřetí za sebou nastoupil místo Málka Altrichter, který v úvodu jen s obtížemi vyrazil lapačkou bombu Mrázka a za chvíli dalším nejistým zákrokem zastavil nahození Kloboučka od modré čáry. Více práce měl ale jeho protějšek v ústecké brance Přikryl. Plzeň totiž brzy ovládla hru a již ve čtvrté minutě dorazil Vlasákův pokus důrazný Vampola. Hostující defenziva ve snaze utlumit nápor domácích dvakrát v rychlém sledu faulovala, když nedovolený zákrok Nedorosta připravil o gólovou radost Ludvíka střílejícího do prázdné branky.

Následnou přesilovku pět na tři ovšem domácí nezužitkovali, protože Přikryl ramenem reflexivně vyrazil Vlasákovu tvrdou střelu z mezikruží. Lépe se vedlo v dvojnásobné početní výhodě hostům. Křížnou přihrávku Čalouna totiž poslal střelou bez přípravy přesně k levé tyči Špirko.

Prostřední část přinesla množství vyloučených na obou stranách. Proti přesilovkové střele Hořavy se ale Altrichter stihl včas přesunout. Hosté sice výrazně přidali, ve hře čtyř proti čtyřem ovšem podruhé inkasovali. Benák ideálně našel rozjetého Fabuše, který projel mezi statujícími beky Ústí a rychlým švihem k pravé tyči nedal Přikrylovi šanci.

Domácí si závěr zápasu zkomplikovali

Poté se ve vlastním oslabení dostal kotouč až k na brankovišti osamocenému Čalounovi. Zkušený útočník však nedokázal trefit branku. Z protiútoku si domácí rozestavili přesilovkový "deštník" a Fabušovu střelu tečoval pohotově do Přikrylova protipohybu Vlasák. V rušném závěru druhé třetiny ještě zblízka neprostřelil Altrichtera Hašek a na druhé straně po chybné rozehrávce Čalouna nedokázal Kracík zakončit svůj bekhendový blafák.

Na začátku třetí části hosté snížili na rozdíl jediné branky, využili totiž podruhé v utkání dvojnásobnou přesilovku. Nejprve ještě skvělým zákrokem Altrichter zastavil střelu Nováka, za chvíli už tentýž hráč tečoval nahození Špirka mezi jeho betony. Domácí zareagovali ofenzivnější hrou. Střelu Divíška vyrazil Přikryl jen k Důrasovi, ten ale dorážkou neuspěl. Klid na domácí hokejky vrátil až Vlasák, který se při přesilovce gólově prosadil střelou švihem z pravého kruhu.

Závěr utkání si ale domácí zkomplikovali vyloučeními. Kracík nejprve napálil po rychlém brejku břevno. Vzápětí však hosty při početní výhodě vrátil do hry Čaloun, když zblízka zužitkoval přihrávku Špirka zpoza branky. Od páté branky zachránila hosty po tvrdé střele Divíška jen levá tyč. Na konci předposlední minuty normální hrací doby poslal utkání do prodloužení Janků, poté co se prosadil při hře čtyř proti čtyřem. V prodloužení využil Martincovu chybu Fabuš, který se dostal sám před Přikryla a rozhodl.

Lasselsberger Plzeň - Slovan Ústečtí Lvi 4:4 (1:1, 2:0, 1:3) po třetí třetině
Branky a nahrávky: 4. Vampola (Vlasák), 28. Fabuš (Benák), 38. Vlasák (Fabuš), 48. Vlasák (Vampola) - 17. Špirko (Čaloun), 43. V. Novák (Špirko), 56. Čaloun (Špirko), 59. Janků (Čaloun). Rozhodčí: Husička - Bádal, Pouzar.
Plzeň: Altrichter - Čakajík, L. Martinec, Benák, Redlihs, Jasečko, Staněk - Důras, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Vlasák, Vampola, Adamský - Dvořák. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, Zeman, Klobouček, Zukal, J. Evan - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, A. Nedorost - Šagát, M. Havel. Trenéři: Votruba a M. Mach.

Reklama

Související témata: