Hlavní obsah

Obránce Ustrnul opouští Vary a odchází do Finska

Jeden z nejurostlejších obránců na českých kluzištích Libor Ustrnul opouští hokejovou O2 extraligu. Pětadvacetiletý bek odchází z Karlových Varů do Finska, využije lukrativní nabídku celku IFK Helsinky. "V minulých dnech dostal od finského klubu zajímavou nabídku a požádal nás o uvolnění. Smlouva byla ukončena dohodou," citují internetové stránky Karlových Varů tiskového mluvčího Energie Jiřího Holého.

Článek

Téměř dva metry vysoký obránce odehrál v dresu Karlových Varů od sezóny 2005/06 94 zápasů, v nichž si připsal dvě asistence a 219 trestných minut. „Libor byl za nabídku IFK velmi rád, do Finska za ním přiletí i manželka. Po skončení ročníku navíc plánuje přesun zpět do Ameriky. Pro klub je tento přestup výhodný i z hlediska ušetření prostředků na plat hráče a získání menšího odstupného. Liborovi navíc po sezóně končila smlouva,“ doplnil Jiří Holý na www.hokejkv.cz.

Juniorský mistr světa z roku 2001 nedostával v letošní sezóně na ledě tolik příležitostí a klub s ním pro další sezónu ani nepočítal. „Liborova situace byla po zavedení přísného posuzování zákroků mimořádně obtížná. Hráč naprosto nemohl uplatnit své výjimečné přednosti a sám cítil, že ve čtvrté lajně není vytěžován tak, jak by si sám představoval. I díky tomu nemohl splnit očekávání, která do něj byla vkládána,“ vysvětlil Holý.

Reklama

Související témata: