Hlavní obsah

Ústecký primátor slovně napadl rozhodčí, Ústí bude řešit APK

Dohru u zeleného stolu bude mít páteční extraligový souboj mezi hokejisty Ústí nad Labem a Vítkovic. Ústecký primátor Jan Kubata v průběhu zápasu vulgárně napadl rozhodčí v čele s hlavním René Hradilem a situaci musela uklidňovat až ochranka. Navíc o vyhrocenou atmosféru se postarali i zástupci domácího klubu texty na audiovizuální kostce nad ledem. Případem se bude ve středu zabývat Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH).

Článek

Kubata napadl slovně arbitry o přestávce mezi druhou a třetí třetinou, což zaznamenal fotograf Ústeckého deníku. Primátor to poté deníku i potvrdil. "Byl jsem tam a řekl jsem jen to, co si myslelo čtyři tisíce fanoušků. Stojím si za tím, že rozhodčí negativně ovlivnil zápas," řekl Kubata, který byl v minulosti předsedou představenstva klubu. Nyní oficiální funkci nezastává, ale město je majoritním vlastníkem klubu.

Nenávistnou atmosférou na ústeckém stadionu se bude ve středu zabývat na svém pravidelném zasedání APK. "Je to natolik závažná věc, že ji bezpochyby otevřu na středečním zasedání APK. Přejeme si kulturnější prostředí na stadionech. Chceme, aby panovaly normy slušného chování. Něco takového, co se stalo v Ústí, tomu jednoznačně odporuje," řekl ředitel extraligy Stanislav Šulc na oficiálních internetových stránkách soutěže.

Ataky primátora i vůči řediteli extraligy

Šulcovi, který zápas osobně sledoval, se nelíbilo ani vulgární skandování na adresu rozhodčích v jeho průběhu či texty, které se objevovaly na kostce nad ledem. "Objevil se tam nápis Létající cirkus pana Bokroše, alias die simulante bande! Dávali tam známky faulovaným hráčům hostí jako v krasobruslení. Něco takového je nejen nesportovní, ale také vrcholně neslušné," podotkl Šulc.

Ústí nad Labem hrozí teoreticky i uzavření stadionu. "To je ale krajní varianta," řekl Šulc, který zápas opustil po druhé třetině. Podle serveru hokej.cz hlavně proto, že byl otrávený z chování primátora Kubaty. "Čelil jsem nepřiměřeným atakům z jeho strany, ostatní jen přikyvovali na souhlas," dodal ředitel soutěže.

Reklama