Hlavní obsah

Pardubice sužuje viróza, přesto jim vyšel obrat

V pardubické kabině řádí střevní viróza, před nedělním utkáním s Třincem tak k dlouhodobým marodům Pivkovi, Blažkovi a Hlinkovi přibyli teplotami postižení Rolinek, Klejna, Ondřej, Starý a Nikolov. Přesto domácí tým čtyřmi góly v řadě otočil k vítězství důležitý souboj s mužstvem, které od 4. ledna získalo ze sedmi utkání jediný bod při zoufalém skóre 10:31.

Článek

"Důležité bylo, že jsme i v oslabené sestavě dřeli a ani za nepříznivého stavu 0:2 to nevzdali, překonali jsme sami sebe,“ líčil obránce Jan Snopek, jenž přijal roli dočasného kapitána.

„Nebylo to jednoduché, naše sestava se měnila těsně před utkáním, ale i v jeho průběhu. Někteří kluci hrát nemohli, ať už kvůli teplotě, nebo průjmu, jiní jako Sýkora zápas zase nedohráli a obránci Havíř s Komou pro změnu zaskakovali v útoku,“ líčil Snopek. „Jsem jeden z mála, kterým se zdravotní problémy vyhnuly. Potíže nemám a doufám, že to vydrží,“ usmíval se zkušený hokejista a pro jistotou si poklepal na hlavu.

Lubina: Vyhlíželi jsme juniory 

„Čekali jsme, jestli nějaký junior nepůjde kolem haly, abychom ho vzali,“ líčil s nadsázkou trable se sestavou asistent pardubického trenéra Ladislav Lubina. jenž byl na střídačce sám, neboť kouč Jiří Šejba byl také nemocí postižen.

„Všichni, kdo nastoupili, projevili obrovskou vůli a víru a za dané situace dosáhli super výsledku. Vyplatilo se nám v druhé polovině zjednodušit přechod do útočného pásma a víc střílet. Ta vůle dát gól byla u kluků veliká, hecovali se na střídačce, i když dohrávali bez sil,“ doplnil Lubina.

V Pardubicích nyní panuje víra, že vydřený nedělní skalp Třince jistě pomůže psychice hráčů. „Budeme si ale raději častěji mýt ruce a držet si od sebe větší odstup, chce to zřejmě zlepšit hygienické návyky,“ mínil již s úsměvem ve tváři Snopek.

Reklama

Související témata: