Hlavní obsah

Bokroš: Hráči ve Vítkovicích uvěřili, že je správné, co po nich chci

Po pěti sezónách se rozloučil s kabinou tápajícího Zlína a vzápětí začal řídit boj o play-off ve Vítkovicích. Trenér Ernest Bokroš dovedl severomoravský celek k šesti vítězstvím v osmi zápasech, což ale za osobní úspěch nepovažuje. „Není ale dobré si poklepávat na ramena, když jsme pořád v těžké situaci,“ říká zkušený kouč v rozhovoru pro Právo.

Článek

Vítkovice jste vedl v extralize v osmi zápasech, z nichž jste vytěžili osmnáct bodů. Vnímáte to jako osobní úspěch?

Pokud to úspěch je, pak není až tak můj, ale především hráčů. Není ale dobré si poklepávat na ramena, když jsme pořád v těžké situaci. Největší soupeři také sbírají body a myslím, že se o play off bude hrát do posledního kola.

V čem je vítkovické mužstvo jiné než zlínské, kde jste byl předtím pět sezón?

Nechci srovnávat. S Vítkovicemi zatím procházíme lepším obdobím, kdy je vítězství víc než porážek. To se problémy neukážou tak, jako když se mužstvo zadrhne a třikrát čtyřikrát po sobě prohraje. S asistentem Bolkem děláme všechno, aby tým byl soudržný. Podstatný není výkon jednotlivců, ale výkon mužstva.

I hráči říkají, že je učíte bránit hlavně střední pásmo kluziště jinak, než byli zvyklí, a to že je základ k vítězstvím.

Jsem opravdu rád, že hráči uvěřili, že je správné, co po nich chci. Proto naše společná práce přináší úspěch. Kdyby nevěřili, bylo by nám mnohem hůře. Všechny kolem sebe nabádám k maximální ostražitosti a koncentraci. Stačí dva špatné výsledky a už se vezeme. Musíme se dostat do play-off, to je cíl!

V prvních utkáních pod vaším trenérským vedením zářil brankář Prusek. Lekl jste se, když onemocněl a v Liberci i v Ústí chytal jednadvacetiletý Štěpánek?

Prusek nebyl nemocný. Kdo vám řekl, že byl nemocný?

Oficiální vysvětlení znělo, že měl virózu.

To není pravda. Štěpánek byl normálně nominovaný na zápas v Liberci, odchytal jej parádně a dostal důvěru i v následujícím. Byl jsem zvědavý, jestli svůj výkon potvrdí. Potvrdil jej. Dneska už vím, že Štěpánek je schopný chytat kdykoli.

Těší vás, že se začíná vyprazdňovat vítkovická marodka?

Který trenér by nebyl rád, když jsou jeho hráči zdraví. Slušnost je poděkovat spřáteleným prvoligovým klubům Havířova a Sarezy Ostrava za to, že byly ochotny v rozběhnuté soutěži poskytnout nám své hráče, když tolik našich bylo zraněno. Bez této pomoci bychom nebyli tam, kde jsme. Ti kluci jako Zdráhal či Škoda u nás odvedli skvělou práci a pro jejich budoucnost je to jenom dobře. Mám je zmapované a kdykoli po nich mohu sáhnout.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec